Synnyttäneiden jälkitarkastukset hoidetaan jatkossa pääosin Ruoholahdessa

Elokuusta lähtien keskitämme synnytysten jälkitarkastukset Ruoholahden jälkitarkastusyksikköön. Lääkärintutkimusta vaativat tarkastukset teemme edelleenkin asiakkaan omassa neuvolassa.

Ammattilainen tekee arvion asiakkaalle sopivasta jälkitarkastuspaikasta

Jälkitarkastuspaikka valitaan asiakkaan erityistarpeiden perusteella. Arviota tästä ei voi tehdä itse, vaan sen tekee aina ammattilainen.

Varaamme jälkitarkastusajan Ruoholahden jälkitarkastusyksikköön, jos arvioimme ettei asiakas tarvitse lääkärintarkastusta. Jos lääkärintutkimus on perusteltua, ohjaamme asiakkaan hänen omaan neuvolaansa.

Ruoholahden jälkitarkastusyksiköstä löytyy erikoisosaamista

Ruoholahden jälkitarkastuspisteessä työskentelee jälkitarkastuksiin erikoistuneita terveydenhoitajia ja kätilöitä. Hoitajamme osaavat tukea asiakasta erityisesti synnytyksestä palautumiseen ja terveyden edistämiseen liittyvissä asioissa.

Tarvittaessa jälkitarkastushoitajamme voivat konsultoida asiakkaan oman neuvolan lääkäriä vaikkapa lääkitysasioissa. Myöhemmin lääkäri voi jatkaa keskustelua asiakkaan kanssa Maisassa tai puhelinyhteydellä.

Ruoholahden jälkitarkastusyksikön osoite on Itämerenkatu 5 A, 2. kerros. Jälkitarkastusyksikkö kuuluu Kampin uuden perhekeskuksen toimintoihin.

Kuva:Virpi Velin