Nainen selaa puhelinta olohuoneessa. Kuvituskuva.

Täytä verkkolomake – näin nopeutat tartunnanjäljitystä ja omaa asiointiasi

Helsingissä on käytössä verkkolomake, jolla koronavirustartunnan saaneilta ja koronavirukselle altistuneilta kysytään tartunnan tai altistumisen osalta keskeisiä tietoja. Lomakkeesta saa myös tarkat ohjeet kuinka toimia.

”Lähetämme kaikille tartunnan saaneille tekstiviestin heti, kun saamme tiedon tartunnasta. He saavat tekstiviestissä linkin tietoturvalliseen lomakkeeseen. Lomakkeessa on heille eristykseen liittyvät toimintaohjeet. Pyydämme samalla lomakkeella myös tiedot mahdollisista altistuneista. Annamme tähän selkeät ohjeet”, kertoo epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Sanna Isosomppi.

”Tartunnan saaneen antamien tietojen pohjalta voimme lähettää nopeasti myös altistuneiksi määritellyille tekstiviestillä linkin tietoturvalliseen lomakkeeseen, jossa he puolestaan saavat toimintaohjeet karanteenista.”

Sanna Isosomppi kannustaa kaikkia täyttämään lomakkeen.

”Kun täytät saamasi lomakkeen huolella ja nopeasti, nopeutat jäljitystyötä ja autat tartuntaketjujen katkaisemisessa, ” Isosomppi jatkaa.

Lomakkeelle kirjaudutaan suomi.fi -tunnistautumisella joko pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla. Lomakkeen voi täyttää myös ruotsiksi ja englanniksi.

Kuva: Unsplash