Kuva Malmin koronaterveysasemalta (Kimmo Brandt).

Koronatestiaika helsinkiläisille jopa samalle päivälle

Koronatestiaikoja on Helsingissä hyvin saatavilla. Näytteenottoon pääsee tällä hetkellä (8.9.) samana tai seuraavana päivänä.

Myös testitulokset valmistuvat aiempaa nopeammin. Tällä hetkellä helsinkiläisten koronatesteistä saadaan tulokset keskimäärin kahdessa päivässä.

”Asiakkaalla on oikeus saada tulos kohtuullisessa ajassa. Nopeutunut koronanäytteiden analysointi helpottaa myös ammattilaisten tekemää altistumisten ja tartuntojen jäljitystyötä, joka ajan kuluessa hankaloituu”, kommentoi terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen jatkaa.

Hakeudu herkästi testiin

Timo Lukkarinen kannustaa kaikenikäisiä helsinkiläisiä hakeutumaan herkästi näytteenottoon, jos koronalle tyypillisiä oireita ilmenee. Myös hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja turvaväleistä on edelleen tärkeää pitää kiinni. 

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi kuume, yskä, päänsärky, pahoinvointi, ripuli, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus tai haju- tai makuaistin menetys.

Aikuiset (16-vuotiaat ja vanhemmat) voivat varata ajan koronanäytteenottoon tekemällä verkossa koronavirusoirearvion osoitteessa www.omaolo.fi. Koronatestiajan kaikenikäisille voi varata myös soittamalla koronavirusneuvontaan, joka on auki joka päivä klo 8-18, p. 09 310 10024. Muina aikoina kiireellisissä asioissa palvelee Päivystysapu, p. 116 117.

Peru käyttämättä jäävä aika 

Jos et pääse varattuun koronatestiin, peruutathan ajan, jotta se saadaan toisten käyttöön, kiitos! Testiajan voi peruuttaa sähköisesti osoitteessa www.hel.fi/koronatesti

www.hel.fi/koronavirus