Mies lukee paperista.

Seniorikeskusten, palvelutalojen ja sairaaloiden vierailurajoituksiin muutoksia

Sairaaloiden, palvelutalojen ja seniorikeskusten vierailurajoituksia kiristetään. Uudet rajoitukset ovat voimassa 4.–20.12.

– Helsinki on koronaviruspandemian leviämisvaiheessa. Rajoitusten tarkoituksena on suojella potilaita, asukkaita ja henkilökuntaamme, sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalveluiden johtaja Seija Meripaasi kertoo.

– Ymmärrämme, että rajoitukset tuntuvat raskailta, mutta meidän on nyt laitettava turvallisuus etusijalle. Kiitämme omaisia ja läheisiä yhteistyöstä, Meripaasi jatkaa.

Sairaalan vierailurajoitus

Omaiset ja läheiset eivät pääsääntöisesti voi vierailla sairaalassa 4.12.–10.1. Potilaita ei voi tavata myöskään ulkona.  

Potilaisiin voi olla yhteydessä puhelimitse.

Vierailut saattohoitopotilaiden luona ovat edelleen mahdollisia.

Seniorikeskusten ja palvelutalojen vierailurajoituksen muutokset

Omaiset ja läheiset voivat vierailla asukkaan luona kerran päivässä. Vierailijoita voi olla yksi kerrallaan. Vierailuiden toivotaan olevan lyhyitä. Sopiva kesto on noin 15 minuuttia.  

Ulkovierailut ovat edelleen mahdollisia. Ulkovierailut voivat kestää 30 minuuttia ja vierailijoita voi olla kerrallaan kaksi.

– Jos asukkaan vointi ja sää sallivat, suosittelemme edelleen ensisijaisesti ulkovierailuja, Meripaasi sanoo.

– Asukkaille voi myös soittaa esimerkiksi videopuheluita, Meripaasi jatkaa.

Kaikki vierailut pitää sopia etukäteen omaisen hoitopaikan kanssa, ja vierailun aikana pitää käyttää suu-nenäsuojusta. Vierailulle saa tulla vain terveenä. Turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta on huolehdittava.

Tarkemmat vierailuohjeet löytyvät kaupungin verkkosivulta.

 kuva Sakari Röyskö

Uutista päivitetty 16.12. Vierailurajoitukset jatkuvat 10.1.2021 saakka.