Koskelan seniorikeskuksen johtaja Anneli Walldén

Viisi vuotta palvelukeskustoimintaa Koskelassa

Koskelan palvelukeskuksessa perjantaina 7.2. vietetyn 5-vuotisjuhlan tervetuliaispuheessaan johtaja Anneli Walldén muisteli toiminnan alkutaivalta.

Kun Koskelan entinen sairaala muutettiin monipuoliseksi palvelukeskukseksi ikääntyneiden asumispalvelujen lisäksi alueelle tuli myös asumispalveluja monisairaille alle 65-vuotiaille ja palvelukeskustoimintaa eläkeläisille ja työttömille.

Palvelukeskus on yksi neljästä eteläisen Helsingin palvelukeskuksesta, ja ainoa joka ei sijaitse varsinaisen kantakaupungin alueella vaan Koskelassa. Tarvetta siis uudelle keskukselle oli. Hyvin ovat alueen asukkaat ja kauempaakin tulleet löytäneet talosta toimintaa ja palveluja. Suomenkielisten palvelujen lisäksi keskuksessa on tarjolla ryhmiä ja toimintaa myös ruotsinkielellä.

Hienointa alueella on Myötätuuli-puisto, jossa on vietetty yhdessä keskuksen asukkaiden kanssa monenlaisia juhlia.

Toiminta jatkuu vielä yli sata vuotta vanhojen talojen ympäröimässä pihapiirissä, mutta jo muutaman vuoden kuluttua tupaantuliaisia vietetään rakenteilla olevissa uusissa tiloissa, jotka ovat vain kiven heiton päässä tämänhetkisistä tiloista.

Tämän vuoden alusta monipuolisten palvelukeskusten nimet muutettiin seniorikeskuksiksi, mutta yhä edelleen palvelukeskustoiminta on tarkoitettu eläkeläisille ja työttömille ikään katsomatta.