Kuumemittari, lääkkeitä ja nenäliina.

Helsingissä joukkoaltistuminen koronalle Vum Open Air -tapahtumassa 9.8.

Ääniwallin Vum Open Air -tapahtumaan sunnuntaina 9.8. osallistuneella henkilöllä on myöhemmin todettu koronavirustartunta. Myös sunnuntaina 2.8. Vum Open Air-tapahtumaan osallistuneet ovat saattaneet altistua koronavirukselle.

Vum Open Air -tapahtumiin 2.8. ja 9.8. osallistuneita henkilöitä kehotetaan tarkkailemaan vointiaan tarkasti kahden viikon ajan tapahtumasta, ja hakeutumaan testiin välittömästi, mikäli lieviäkin oireita ilmenee. 9.8. tapahtumaan osallistuneiden tulee siis tarkkailla vointiaan mahdollisten oireiden kehittymisen varalta 23.8. asti.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Helsinkiläiset voivat tehdä koronavirus-oirearvion osoitteessa www.omaolo.fi. Omaolo-palvelu antaa toimintaohjeet ja neuvoo tarvittaessa varaamaan ajan koronavirustestiin. Helsinkiläisiä palvelee myös koronavirusneuvonta numerossa 09 310 10024 (arkisin klo 7-16) ja muina aikoina Päivystysapu numerossa 116 117. Muiden kuntien asukkaat voivat koronavirusoireiden ilmetessä ottaa yhteyttä oman alueen terveyspalveluihin.

Lisää tietoa koronavirukseen liittyen löytyy osoitteista www.thl.fi ja www.hel.fi/koronavirus

Ääniwalli on ravintola, joka sijaitsee Vallilassa osoitteessa Pälkäneentie 13 B.

Kuva: Marja Väänänen.