Työterveys Helsingin työntekijöillä koronavirustartuntoja – palveluja muutetaan etävastaanotoiksi

Koronavirustartuntoja on todettu lokakuun alussa kuudella työntekijällä. Työterveys Helsingissä työskentelee noin 150 henkeä. Tartunnat ovat lähtöisin useammasta eri tartuntaketjusta, joiden selvitys on käynnissä Helsingin kaupungin epidemiologisella yksiköllä. Altistuneet henkilöt on tunnistettu ja heihin on otettu yhteyttä.

Altistuneet henkilöt sekä samoissa tiloissa työskennelleet työntekijät testataan epidemiologisen yksikön ohjeiden mukaisesti ja on ryhdytty tarvittaviin epidemian edellyttämiin toimenpiteisiin.

−Otamme tilanteen vakavasti. Henkilökuntaa on tiedotettu tilanteesta ja ohjeistettu jatkotoimenpiteistä. Työterveys Helsingin työntekijät noudattavat valtakunnallisia hygienia- ja turvaväliohjeita sekä ohjeistuksia suojavarusteiden käytöstä. Painotamme näiden merkitystä henkilöstölle entisestään, Tiina Pohjonen sanoo.

Palveluita etävastaanotoksi

Työterveys Helsinki siirtää osan lähivastaanotoista etävastaanotoiksi. Muuttuneesta ajanvaraustyypistä laitetaan viestiä asiakkaille henkilökohtaisesti. Lähivastaanottoja järjestetään tarpeen mukaisesti.

−Meillä voi edelleen asioida rauhallisin mielin, annamme myös asiakkaille vaihtoehdon muuttaa itse lähivastaanottoajan etävastaanotoksi. Toimipisteessämme Helsinginkadulla on turvallista asioida. Panostamme tilojen puhtauteen muun muassa tehostetun siivouksen ja hyvän käsihygienian avulla. Sekä henkilökunta, että asiakkaat käyttävät maskia kaikissa tilanteissa, Pohjonen sanoo.

Työterveys Helsingin yhteydenottokeinot

Hoitochat: https://tyoterveys.asiointi.hel.fi klo 7.30−15
Puhelin: 09 310 54100 klo 8−16
eTyöterveys: https://etyoterveys.hel.fi/