Nainen opetustilassa kasvomaski kasvoilla.

Helsingin työväenopisto suosittaa kasvomaskin käyttöä

Helsinki, Espoo ja Vantaa suosittavat 15 vuotta täyttäneille kasvomaskin käyttöä kaupungin palveluissa aina, kun lähikontakteja ei voida välttää. Suositus koskee laajasti julkisia tiloja sekä myös Helsingin työväenopistoa.

Opistossa huolehditaan asiakasturvallisuudesta monin toimin. Toimintaa on mukautettu niin, että lähikontakteja vähennetään esimerkiksi tilajärjestelyillä, ryhmäkokoja pienentämällä tai verkko-opetusta lisäämällä. 

Opiskelijoiden toivotaan ottavan laajentunut maskisuositus vakavasti ja noudattavan sitä, ellei ole erityistä terveydellistä syytä olla käyttämättä maskia.

Lähtökohtaisesti jokainen opiskelija on itse vastuussa kasvomaskin käytöstä, maskien hankkimisesta ja tästä aiheutuvista kustannuksista. Vähävaraisilla on mahdollisuus noutaa maskeja pääkaupunkiseudun kuntien järjestämistä maskien jakelupisteistä.

Maskien laaja käyttösuositus täydentää muita turvallisuusohjeita, joihin kuuluu huolellinen käsihygienia, turvavälit, sairastaminen kotona ja koronatestiin hakeutuminen pienissäkin oireissa.

Ohjeistusta tilanteista, joissa maskin käyttöä suositellaan, on saatavilla THL:n sivustolta.


Kuva: Pixabay