Vaaleanpunatukkainen nuori nainen kuulokkeet korvilla.

Ompele englanniksi, kokkaa ranskaksi – työväenopistossa oppii kieltä ja kulttuuria

Työväenopiston kieltenopetuksen uutuutena järjestetään saamen, vietnamin ja ukrainan kielten alkeita. Ukrainan alkeiskursseja alkaa sekä lähi- että verkko-opetuksena.

Maahanmuuttajataustaisten suomen kielen kursseja (S2) järjestetään kaikilla tasoilla alkeista kielen taitajiin. Kannustamme muun kuin suomenkielisiä opiskelijoitamme hakeutumaan rohkeasti mukaan muillekin kuin kielikursseille – kieltä oppii parhaiten tekemisen ja ryhmäytymisen kautta.

Kieltä ja kulttuuria oppii myös kotitalouden kursseilla. Englanninkielisellä Meze-kurssilla tutustutaan Turkin ja Kreikan pieniin alkupaloihin. Ranskankielisellä illalliskurssilla loihditaan ranskalaisia ruokia Boullabaissesta Tarte Tatiniin. Japanilaisten buddhalaismunkkien temppeliruokakurssi herättää ajattelemaan, mistä raaka-aineet tulevat, mitä suuhumme laitamme ja miksi syömme tiettyjä ruokia.

Opiskele englanniksi

Opiston kursseista löytyy paljon eri kieliryhmille suunnattua opetusta. Kaksikieliset kurssit sopivat mainioksi kieliharjoitteluksi myös suomenkielisille opiskelijoille.

Kuvataiteet tarjoavat piirtämisen ja maalaamisen kursseja, joilla opetuskielinä ovat englanti ja venäjä. Myös ukrainankielisille löytyy taidekurssi omalla kielellään.

Kaksikielisillä ompelun käsityökursseilla surisutellaan ompelukoneella, perehdytään ompelun yksityiskohtiin ja kunnostetaan vaatteita suomea ja englantia puhuen.

Englannin kielellä voi opiskella myös muun muassa elektronisen musiikin tekemistä, kitaran soiton alkeita, graafista suunnittelua, lyhytfilmien tekoa tai vaikkapa tietotekniikan saloja.

Näyttelemisestä kiinnostuneet pääsevät tekemään kansainvälistä teatteria englanninkielisessä Theatre Vuosaari -ryhmässä.

Digitukea ja avoimia luentoja

Annamme asiakkaillemme maksutonta digitukea pulmatilanteisiin pitkin vuotta. Palvelua saa suomeksi, englanniksi, venäjäksi sekä arabian kielellä.

Kattavassa luentotarjonnassamme on yli 130 luentoa, joita voi seurata maksutta. Luentoja järjestetään myös englanniksi, saksaksi, ranskaksi ja espanjaksi. Osaa luennoista voi seurata verkossa.

Ilmoittautuminen alkaa 8.–10. elokuuta

Ilmoittautuminen alkaa ainealoittain porrastetusti 8.–10. elokuuta klo 10. Ilmoittautua voi osoitteessa ilmonet.fi, puhelimitse 09 310 88610 sekä opiston asiakaspalvelupisteissä Opistotalossa (Helsinginkatu 26), Stoassa (Turunlinnantie 1), Malmitalossa (Ala-Malmin tori 1) sekä Maunula-talossa (Metsäpurontie 4).

Kaikki kurssit löytyvät osoitteesta ilmonet.fi. Opinto-opas löytyy pdf-muodossa täältä. Painettu opinto-opas on jaossa elokuun alussa työväenopiston toimipisteissä sekä Helsingin kirjastoissa.

Lisätiedot

Kaikki kurssit, luennot ja tapahtumat
Ilmoittautuminen