Helsingfors arbis kurser för läsåret 2020–2021 finns nu på ilmonet.fi

I år erbjuder Arbis över 820 kurser, föreläsningar och evenemang för olika målgrupper. Arbis gör sitt yttersta för att undervisningen i höst ska ske på ett tryggt sätt. Anmälan till kurserna inleds 10.8.

Temat för läsåret 2020–2021 är glädje – glädjen i att få dyka ner i ett intressant ämne och bli uppslukad av det. Dessutom kommer Helsingfors mål att vara klimatneutralt år 2035 att synas i årets Arbiskurser. Fokus kommer inte enbart att ligga på klimatet, utan också på social rättvisa och jämlikhet.

Arbis gör sitt yttersta för att studierna i höst ska löpa så smidigt och tryggt som möjligt, oavsett hur vardagen ser ut. Vid behov ordnas undervisningen på distans.

Finlandssvenskt teckenspråk och Vege för några ”ege”

Anmälan till kurserna inleds 10.8 och kan göras via nätportalen ilmonet.fi, på plats på Dagmarsgatan 3 eller på numret 09 310 494 94. Läs mera om kursanmälning på Arbis hemsida.

Nyheter för i år är exempelvis kursen Finlandssvenskt teckenspråk, där eleverna lär sig nyttiga fraser på teckenspråk och kursen Vege för några ”ege” där fokus ligger på att laga smakrik och billig vegetarisk mat.

Andra nyheter är kursen Virtuell vandring i Viborg. Kursen äger rum på distans, så deltagarna får lära känna stadens månghundraåriga historia utan att lämna soffan.

Dessutom ordnas exempelvis också flera motionskurser utomhus, som Utemotion för seniorer, Uteträning och Traillöpning i urban miljö.

Alla kurser finns redan nu på ilmonet.fi. Kurskatalogen utkommer digitalt i slutet av juni och i tryckt form i början av augusti.

Den digitala kurskatalogen finns på Arbis hemsida (i slutet av juni) och den fysiska katalogen kan avhämtas på Dagmarsgatan 3, Stoa, stadsbiblioteken, Luckan och Akademiska bokhandeln.