Knipi i Suvilahti.

Efterfrågade programtillskott i Suvilahti Summer

Suvilahti Summer, en räcka happenings i Södervik i Helsingfors, som inletts i början av juni, har kommit igång med glädje och gamman. Under första veckan fick besökarna njuta av ett mångsidigt program på solstekta Energifältet i Södervik, med allt mellan filmförevisningar och karaoke. Som svar på stor efterfrågan och slutsålda gigs har programmet nu kompletterats med ytterligare gigs av Olavi Uusivirta Duo och Jesse Markin och med nytt innehåll.

De senaste månaderna har klart skapat efterfrågan på publikevenemang. Därmed fick systerduon Maustetytöt, som uppträdde i Södervik härom lördagen, presentera sin nya single inför slutsåld publik. Även stjärnorna Anssi Kelas och Knipis livemusikgigs drog publik så fältet så gott som fylldes. Detsamma gällde giget den 18 juni av Ursus Factory, som fått ett häftigt rykte som liveartister.

Fyrverkeriet med livemusik fortsätter efter midsommar. Förutom nämnda extragigs med Olavi Uusivirta Duo och Jesse Markin bjuder Suvilahti Summer på duon Ida Paul & Kalle Lindroth, som sålt platina dubbelt upp med sin debutplatta. Ett fint tillskott är även kvällen med Tuomari Nurmio, då man till först får se filmregissör Aki Kaurismäkis kultklassiker ”Calamari Union”, där Nurmio själv figurerar, och därpå giget med hans nuvarande band Dumari.

Mot slutet av juni breddas programutbudet ytterligare. En av de mest intressanta nyheterna är åldersgränsfria TubeStar Show den 22 juni, där populära youtubrarna Elisa Malik, Joona Hellman och Nelli Orell slänger utmaningar till deltagarna. Söndag 28 juni visas en filmad version av Bruce Springsteens färskaste album ”Western Stars”.

Den 21 juni körde Helsingfors stad en filmdag barnfamiljer. På den massiva LED-skärmen i Södervik visades vårens nyheter, Shrek-filmernas makares färska animation Trouble, samt Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen, baserad Sinikka och Tiina Nopolas omtyckta bokserie. Trouble är förbjuden för under sjuåringar, men tillåten för ända ner till över fyraåringar om en förälder är med. Barnfilmerna spelades med finskspråkigt ljud. Till de gratisevenemang som Helsingfors stad bjuder på hör också morgongympan Helsinki Liikkuu lördagen den 27 juni.

Evenemangen genomförs i enlighet med rådande myndighetsdirektiv med publikens trygghet i minnet. På området finns bord-och-stolgrupper för 2-6 personer utplacerade, där man sitter inom egna bordssällskap, som sitter på säkerhetsavstånd från andra bordssällskap.

Nya punkter på programmet:
Lö 27.6 Extra gig med Olavi Uusivirta Duo live
Sö 28.6 Filmförevisning av Bruce Springsteens Western Stars
Ma 29.6 Extragig med Jesse Markin live
Ti 30.6 Ida Paul & Kalle Lindroth live

Exaktare tidtabell och programmet i sin helhet finns på suvilahtisummer.fi.

Suvilahti Summer genomförs av Suvilahti TBA, som sköter evenemangen och och restaurangverksamheten vid kulturcentret i Södervik, och av Live Nation Finland (största evenemangsarrangören i Finland) i samarbete med Helsingfors stad.

Tryggheten

Publikens, artisternas och personalens trygghet har första prioritet. Vi håller oss strikt till de gällande säkerhetsföreskrifterna för att säkra den. Ljudåtergivningen vid evenemang har anpassats till kraven på säkerhet. Vi ger publiken anvisningar och påminner dem om iaktta hygienföreskrifterna. Ingen som har symptom corona eller annars är sjuk får komma till evenemangen. Enligt myndigheternas direktiv rekommenderas det att personer som hör till riskgrupperna undviker publikevenemang. Mera om arrangemangen finns på suvilahtisummer.fi.

Servering av mat och dryck

Vi rekommenderar att de som köper biljett beställer ett picknick-paket (med produkter från lokala företagare) på förhand på adressen suvilahtisummer.fi. Vid mat- och dryck-ställena i Södervik ska alla hålla säkerhetsavstånd och iaktta effektiverad hygien. Egen mat och dryck får inte tas med till området.

Läs mer:
Suvilahti Summer

Evenemangsserien :
Suvilahti Summer 11.-30.6.2020
Södervik, Helsingfors

Evenemangen har åldersgräns, endast 18 åringar och äldre får besöka dem. Undantagna är Helsingfors stads gratisevenemang.

Biljetter:

Beroende på evenemang börjar biljettpriserna vid 12 € inkl. serviceavgift (min. 2 biljetter), såvida evenemanget inte är gratis. Biljetterna köps bordssällskapsvis. Bordsplatser som rymmer för 2-6 personer säljes. Biljetterna säljs på förhand, eller också under själva evenemangen, på Ticketmasters webbutik. Inga biljetter säljs på ort och ställe.

Foto: Piia Lindroos