Helsingfors Energi. Foto: Kari Pilkkakangas

Helen investerar upp till 50 miljoner euro i tillväxtföretag som ruskar om energibranschen

Helen Ab har startat den nya placeringsverksamheten Helen Ventures, vars mål är att sätta fart på omvälvningen av energibranschen tillsammans med start-up-partners. Helen Ventures är en strategisk placerare som stöder tillväxtföretag som ruskar om och förnyar energibranschen. Storlekesordningen på Helens placering är 50 miljoner euro under de första fem åren.

Helen Ventures har förbundit sig till ett långsiktigt partnerskap. Det fokuserar på företag och teknik som är på fröstadiet eller redan har kommit lite längre i sin tillväxt och som har en stark vision, innovativa lösningar och en klar tillväxtpotential. Helen Ventures leds av Terhi Vapola, som har en diger och mångsidig erfarenhet av placeringar i tillväxtbolag, av tekniska innovationer och av start-up-världen.

-Vi letar öppet och fördomsfritt efter partners. Intressanta nya initiativ kan finnas inom energirelaterad teknik, digitalisering och cirkulär ekonomi. Gemensamt för dem alla är emellertid möjligheten att skapa allt smartare och renare energilösningar. Tillsammans med våra partners vill vi sätta fart på omvälvningen av hela branschen, säger Vapola.

Helen Ventures erbjuder sina partners långsiktig finansiering, praktiskt stöd och nätverk samt en plattform för gemensamt innovationsarbete. Via Helen har start-up-företagen också en smidig möjlighet att genomföra revolutionerande pilotprojekt inom energibranschen och att få kontakt med ända upp till en halv miljon kunder.

Grundandet av Helen Ventures och samarbetet med tillväxtföretag är ett viktigt steg för Helen på vägen mot klimatneutral energi. Att förstora partnernätverket och placera i tillväxtföretag samt att agera djärvare och smidigare har också sitt ursprung i bolagets strategiska mål.

Läs mera
helenventures.fi (på engelska)