Den uppfräschade stadion slår på sensommaren 2020 åter upp dörrarna för stadsborna. Foto: K2S/NRT

Helsinki Design Week 2020 ordnas på Olympiastadion

Helsinki Design Week tar nästa höst Olympiastadion i besittning. Den uppfräschade stadion slår på sensommaren 2020 åter upp dörrarna för stadsborna, då det grundliga reparationsarbete som pågått sedan 2016 ska vara färdigt.

Byggnaden har under sin historia hyst inte enbart idrottstävlingar men också ett stort antal konserter, massevenemang och folkfester, och den är en perfekt skådeplats för Helsinki Design Week, där multiprofessionella designgrupper strålar samman och där den bästa designen förevisas, både från Finland och från resten av världen.

Att Helsinki Design Week ordnas på Olympiastadion innebär också att man når fram till en ny publik, för samtidigt med designveckan så firas också stadions öppningsvecka. Helsinki Design Week äger rum 3–13.9 2020. Stadion stöder som plats temat för Helsinki Design Week, som är att engagemang är viktigt.

Fastigheten Helsingfors stadion ägs av Helsingfors stad, och den förvaltas av Stadion-stiftelsen. Som byggherre fungerar Byggherren vid Helsingfors stadsmiljösektor.

Läs mer:

Helsinki Design Week

Olympiastadion