Renoverade Olympiastadion öppnas nästa höst för allmänheten. Foto: Olympiastadion.

Renoverade Olympiastadion öppnas nästa höst för allmänheten – fri entré under öppningsveckorna

Helsingfors Olympiastadion slår nästa höst åter upp sina portar efter en omfattande renovering och ombyggnad. På öppningsveckorna med fri entré avslöjar man först för den breda allmänheten hur Stadion ser ut efter moderniseringen.
I augusti–september nästa år får vi se allt som har hänt under de senaste fyra åren. Publiken får också utan entrébiljett tillfälle att kasta ett öga på stjärnornas gång, som idrottarna och artisterna använder, provsitta läktaren och följa hur man riggar upp inför ett storevenemang. Eller till exempel att springa ett varv runt banan. Det ordnas också en separat besöksdag för dem som har donerat till Stadion och vars namn har förevigats.

Förutom flera ”Walk In”-dagar då man kan promenera in på Stadion gratis bjuds det under öppningsveckorna också på ett mångsidigt program från evenemangsarrangörernas sida.

Också Idrottsmuseet har förnyats. Den första växlande utställningen visar Stadions skeden från drömmarna på 1920-talet till det olympiska året 1952 och många fina stunder på vägen fram till ombyggnaden år 2020. Det är fri entré till Idrottsmuseet för alla som inte fyllt 18 år. Enligt gammalt mönster får man gå upp i Stadiontornet mot en liten inträdesavgift.
Vi berättar mera om öppningsveckorna under slutet av året och våren 2020.

Läs mera:

Olympiastadion