Dalia Stasevska, John Storgårds och Leonard Slatkin.

Stadsorkesters program för november är offentliggjort - pianist Kirill Gerstein är HSO:s artist-in-residence

Helsingfors stadsorkesters program för november är offentliggjort. Konserterna i Musikhuset dirigeras av BBC:s symfoniorkesters första gästdirigent Dalia Stasevska, HSO:s tidigare chefdirigent John Storgårds samt amerikanen Leonard Slatkin som gästar stadsorkestern för första gången. Solister är klarinettist Kari Kriikku, slagverkare Colin Currie samt pianist Kirill Gerstein.

Stadsorkester kommer att i fortsättningen ha en artist-in-residence för ett år i taget. Konserterna i november utgör en start för pianist Kirill Gersteins period som HSO:s residensartist. Han ger nu två konserter, och gästar orkestern som solist även under den kommande vårsäsongen.

”För orkestern har det redan mångåriga samarbetet med Kirill Gersteinin varit något betydelsefullt och angenämt. Han startar sin residensperiod med att framföra Brahms båda pianokonserter, något som redan i sig är ett stordåd. Det gläder mig att vi även under de rådande, avvikande omständigheterna kan framföra en fullödig orkesterrepertoar åt vår publik i Musikhuset ”, säger intendent Aleksi Malmberg.

I september och oktober har orkesterns musiker uppträtt på otaliga kammarmusikkonserter runtom Helsingfors. Biblioteksturnén, förverkligad i samarbete med Stadsbiblioteket, har fått ett varmt mottagande av publiken i närbiblioteken. Turnén fortsätter fram till slutet av oktober.

Biljettförsäljning, rekommendation om bruk av ansiktsmask och direktiv för ett tryggt konsertbesök

Konserterna i Musikhuset i november är en dryg timme långa och har ingen paus. Biljettförsäljningen inleds tisdagen den 6.10. Till varje konsert är till salu ca 400 sittplatser. I konsertsalen är sittplatserna fördelade så, att de noggrant följer rekommendationerna för säkerhetsavstånd.

Endast engångsbiljetter är till salu till höstsäsongens konserter. De för våren 2020 reserverade säsongkortsplatserna har automatiskt flyttats fram till vårsäsongen 2021. Konsertprogrammet för december offentliggörs senare. På grund av de rådande omständigheterna är det möjligt att det kan ske förändringar i konsertprogrammet och i biljettförsäljningen.

HSO:s biljetter är till salu i Ticketmaster, tel. 0600 10 800 (1,98 e/min+lna), ticketmaster.fi/hko (vi rekommenderar att biljetter köps på nätet).

Helsingfors stad har rekommenderat att alla helsingforsare som är över 15 år bör använda ansiktsmask på stadens verksamhetsställen och i publikevenemang där det är svårt att undvika närkontakt. Rekommendationen gäller för alla stadens kultur- och fritidssektors tjänster och därmed även stadsorkesterns konserter .

Mera information om rekommendation om bruk av ansiktsmask

Direktiv för ett tryggt konsertbesök

Konserter i Musikhuset i november

fre 6.11. kl. 19.00

Dalia Stasevska, dirigent
Kari Kriikku, klarinett

Ralph Vaughan Williams: Fantasi över ett tema av Thomas Tallis
Jukka Tiensuu: Puro, för klarinett och orkester
Jean Sibelius: Symfoni nr 4

ons-to 11.-12.11. kl. 19.00

Leonard Slatkin, dirigent
Colin Currie, slagverk

Tan Dun: Concerto for Water percussion and orchestra
Johannes Brahms: Serenad nr 1

ons 25.11. kl. 19.00

John Storgårds, dirigent, violin
Kirill Gerstein, piano

Anton Webern: Fyra stycken för violin och piano
Johannes Brahms: Pianokonsert nr 1

to 26.11. kl. 19.00

John Storgårds, dirigent, violin
Kirill Gerstein, piano

Anton Webern: Fyra stycken för violin och piano
Johannes Brahms: Pianokonsert nr 2

Helsingfors stadsorkester