Höstlov firas i Helsingfors 14–18.10. Foto: Mika Lappalainen.

Till Högholmen, Sveaborg och Borgbackens ljuskarneval på höstlovet

Höstlov firas i Helsingfors 14–18.10. Högholmen bjuder på ett läsäventyr och Borgbacken slutar säsongen med en ljuskarneval. På Naturhistoriska museet ritar man underliga djur och på stadsmuseet är skuggteaterns figurer på äventyr i Signe Branders bilder. På Ode ordnas en rappworkshop och på webbsidorna munstadi.fi har det samlats aktiviteter från en danstävling till teater, från en futsalturnering till trafikstadens familjedagar och kulturhusens framtidsträffar, dans och filmer.  EasySport-höstlovsveckan kl. 11–14 i Tölö sporthall, inträdesavgifter: Vuxna 3,50 €, övriga 2 €, barn 1,50 €. Under höstlovet bjuder även bibliotek på många evenemang.

Höstlov på Högholmen

Välkommen till Högholmen under höstlovet! Specialprogram ordnas för alla besökare både veckoslut och vardagar 12–20.10.2019 då djurparken hålls dagligen öppen kl. 10–18. Under höstlovet är djurparken öppen kl. 10–18. På programpunkterna hör du en berättelse on vildhästarnas resa från Högholmen till Mongoliets stäpper, lär dig att känna igen djurbarn och åker på ett läsäventyr i regnskogen. Det nationella temat för skolornas höstlov är i år att läsa och resa!

Sköt om djur i Fallkulla

Fallkulla husdjursgård ordnar verksamhet för 9–17-åringar 14–19.10.2019 dagligen kl. 10.30–15.00. Sysslorna omfattar bl.a. att sköta djur, städa kättar och baka. På Fallkulla husdjursgård väntar getter, får, kaniner, hönor, minigrisar, ponnyer och kor på dig. Anmälningen till verksamheten börjar onsdag 2.10 kl. 17.00 (harrastushaku.fi).

Stadsmuseets höstlovsworkshop - I Signe Branders kvarter

På skuggteaterworkshoppen är figurer på äventyr i Signe Branders bilder. Kom och skapa egna skuggteaterfigurer eller färglägg Signe-bilder 14–20.10 kl. 12–15. Plats: Falkmans flygel, Helsingfors stadsmuseum, Alexandersgatan 16

Ljuskarneval på Borgbacken

Olika ljuseffekter framhäver Borgbackens attraktioner och andra intressanta element. Förutom en strålande nöjespark får parken stjärnobjekt som kombinerar den flerskiktade upplevelsevärlden. Anteckna Borgbackens ljuskarneval 10–20.10 i kalendern.

Mixa och matcha besynnerliga djur på Naturhistoriska museet

Titta noggrant på djurens detaljer och kombinera de tjockaste nosarna och de längsta öronen med de minsta klövarna. Hur och i vilken miljö skulle ditt fantasidjur leva? Under höstlovsveckorna 42 och 43 från tisdag till fredag (15–18.10 och 22–25.10) ritar man fantasidjur på Naturhistoriska museets utställning Finlands natur inom ramen för museets öppettider. Programmet ingår i inträdesbiljettens pris. Inträde också med Museikortet.

Rappworkshop på Ode

Onsdagen 16.10 hålls tre workshoppar i vilka man kan under rappares handledning öva på att rappa och skriva rim. De deltagare som så vill kan också få möjlighet att uppträda senare samma vecka. Workshoppar enligt ålderskategori:

  • Kl. 10–12 Barn (under 13 år), handledare Rauhatäti
  • Kl. 14–16 Ungdomar (13–17 år), handledare Adikia
  • Kl. 17–19 Vuxna (18 år och äldre), handledare Maria Uskomaton

Workshopparna är öppna för alla men det är nödvändigt att anmäla sig på förhand. Anmälning till workshopparna per e-post till heini.strand(at)hel.fi. Berätta ditt namn och din ålder när du anmäler dig. Anmälan är öppen till måndag 14.10.

Ode

Läs mer:

Skolornas arbets- och lovtider