Bild: Emilia Kangasluoma

Sportlov i lekparker

Skolelevernas sportlovsvecka firas som vanligt under vecka 8, det vill säga 21–25.2.2022.

Dagsläger för skolelever

Vissa lekparker ordnar avgiftsfri dagslägersverksamhet för elever i årskurs 1–3 under skolelevernas sportlov. För att få delta i verksamheten kan du anmäla ditt barn direkt till lekparken. Du kan anmäla ditt barn för hela tiden eller för enskilda dagar direkt till lekparken. Det finns ett begränsat antal platser. Du kan fråga om lediga platser under hela perioden för dagslägersverksamheten. På dagsläger deltar man i smågruppsverksamhet, går utomhus varje dag och gör utflykter till närområdet till fots.

Lekparksledarna finns till för barnen och ansvarar för att en trygg miljö skapas, dvs. för att det finns lekro och lektåliga redskap samt för att barnen får den omsorg de behöver i olika situationer.

En försäkring täcker skoleleverna på lekparksområdet och under lekparkens utflykter. Med tanke på skolelevernas säkerhet är det viktigt att lekparksledarna har vårdnadshavarens kontaktuppgifter och att de är informerade om vid vilka tider barnet kommer och går.

De parker som ordnar dagsläger är Tuorinniemi, Piika, Strömberg, Arabia, Linja, Sanna, Ruoholahti, Seppä, Kotinummi, Salpausselkä, Torpparinmäki, Kipinäpuisto, Lampi, Rusthollari, Linnunrata, Nurkka, Tullinpuomi och Isonneva.

Sysselsättning för de små

Under sportlovsveckan ordnas dessutom Pienten puuhia (sysselsättning för de små) för barn under skolåldern i lekparker och familjehus.

I de parker som ordnar Pienten puuhia kan man leka, motionera, musicera, pyssla och träffa andra barn och familjer. Verksamheten är kostnadsfri och kräver ingen anmälan. I lekparken kan du värma din egen matsäck och koka kaffe eller te.

De parker som ordnar Pienten puuhia är Orava, Kiiltotähti, Trumpetti, Intia, Lahnalahti, Loru, Maasälpä, Viikkari, Unikko, Mäkitorppa, Etupelto, Lohikäärmepuisto, Munkki, Tapuli, Kankarepuisto, Myllynsiipi och Familjehuset Kajuutta.