Bild: Allef Vinicius, Unsplash.

Drönarturnering ordnas i september i Helsingfors

Tiotals lag från världen över deltar i den första Drönarturnering som ordnas i september. Drönarturnering går av stapeln 2–5 september.

Evenemanget Drönarturnering ordnas i Helsingfors i samverkan med evenemangsarrangören Ultrahack och många andra samarbetspartner såsom Esbo stad och Lantmäteriverket. I Helsingfors ligger evenemangsplatserna på ön Stora Räntan, som firar sitt 30-årsjubileum, på biografen Kino Regina på centrumbiblioteket Ode samt i Tölöviksparken.

Lagen tävlar genom att lösa uppgifter som genomförs med hjälp av drönare. En del fokuserar sedan på mjukvaruutveckling. Helsingfors utmaningsuppgift utförs på ön Stora Räntan den 4 september klockan 9.00–15.00. Genomförandet av utmaningarna kan följas både från fastlandet och från en åskådarplattform som byggts på Stora Räntan.

Evenemangets avslutningsceremoni och prisutdelning ordnas på biografen Kino Regina på centrumbiblioteket Ode den 5 september klockan 10.00–14.00, varefter det blir Mini Drone Expo & drönaruppvisningar i Tölöviksparken klockan 14.30–17.00.

#Drönarturnering

Läs mer:

Bekanta dig med tävlingen

Facebook

Hel.fi nyhet 18.6