Frågestund i dag i stadsfullmäktige

I stadsfullmäktige ordnas i dag en frågestund. På föredragningslistan finns dessutom projektplanen för ett daghem och Kannelmäen peruskoulus verksamhetsställe vid Kårböle bygata, likaså en detaljplaneändring för Kvarnfärdsvägen 1 i Kvarnbäcken inklusive en trafikplan.

På frågestunden behandlas Kaisa Hernbergs (Gröna) fråga till borgmästare Jan Vapaavuori om konstruktivt samarbete mellan de politiska grupperna. Hur tänker ni säkerställa att konstruktivt och smidigt samarbete mellan de olika politiska grupperna blir möjligt nu efter tunnellösningen och att de konflikter som hänför sig till detta inte påverkar hur andra projekt framskrider?

Det andra temat under frågestunden är Petrus Pennanens (Pir.) fråga till biträdande borgmästare Sanna Vesikansa om den stora omsättningen på läkare vid hälsocentralerna. Är det möjligt för Helsingfors att göra det lättare för läkarna att stanna kvar i tjänst, exempelvis genom att i välfärdsplanen ange att längden på patientförhållandena ska följas upp och genom att det för läkare under specialistutbildning inrättas tjänster som gäller tills läkaren har blivit färdig specialist?

Sammanträdet, som börjar kl. 18, kan följas i direktsändning på Helsingforskanalen eller följas på plats på fullmäktigesalens läktare, ingång vid Sofiegatan 3. Sammanträdet kan också ses senare som inspelning på Helsingforskanalen.

För besluten redogörs efter sammanträdet i stadsfullmäktiges beslutsmeddelande. Under sammanträdet kan diskussionen följas på Twitter @helsinki

Det går att bidra till diskussionen under hashtaggen #helvaltuusto.

Läs mer:

Stadsfullmäktiges föredragningslista 23.10.2019

Helsingforskanalen