Den 28 november offentliggörs hel.fi-sajten med stadens nya visuella utseende.

Helsingfors sidor fick nytt utseende

Den 28 november offentliggörs hel.fi-sajten med stadens nya visuella utseende. Ändringarna i utseendet är stora och en del av dem kan orska funktionella störningar och avbrott på vissa sidor. Under slutet av veckan kan sajten ha två olika utseenden. Vi strävar efter att rätta felen så fort som möjligt.

Med det nya utseendet vill vi göra sajten mindre orolig och lyfta fram innehållet. Den största förändringen är flytten av länklistan i högra spalten till mitten, före länkarna i nedre kanten, vilket leder till större plats för innehållet på sidan. Sidornas addresser eller navigationen vid sidhuvudet ändras inte. På sidorna kommer det att finnas olikfärgade områden som avgränsas med olika streck.

Bättringar på basis av respons

I ändringen har man även tagit hänsyn till den respons som användarna gett om sajten och möjligheten att ge respons har flyttats till sajtens övre balk. Också evenemangssöket har lyfts upp direkt på framsidan. En sökfunktion baserad på IBM:s artificiella intelligens Watson har tagits i bruk på sajten. Sökfunktionen uppdateras. Den nya sökfunktionen hittar informationen bättre.

Sidorna som berättar om service för familjer, unga, seniorer, invandrare, företagare och personer med funktionsnedsättning finns efter ändringen nere i kanten på varje sida.

Sidor med nytt utseende publiceras stegvis

Sajten publiceras först på finska, svenska och engelska och därefter versionerna på tyska, franska och ryska. Efter detta går vi över till sidorna för invånargrupper, sektorenas huvudsidor och projektsidor.

Ändringsarbetet tar tid och därför kommer det samtidigt att finnas offentliga sidor med både det gamla och det nya utseendet.

Läs mer: 

Helsingfors nya visuella utseende

Ny söktjänst

Ge respons