Bild: Kimmo Brandt, Helsingfors stad.

Helsingfors stad och Helsinki Pride-kollektivet officiella samarbetspartner

Helsingfors Pride som påminner om främjandet av likvärdigheten och jämlikheten mellan människor ordnas som bekant i juni. Helsingfors stad är en av de huvudsakliga samarbetspartnerna för evenemanget år 2020.

Helsingfors Pride är Finlands största människorättsevenemang som har som syfte att påminna om att jämlika rättigheter hör till alla oberoende av den sexuella läggningen eller könet. Helsingfors Pride-veckan ordnas varje år under veckan efter midsommar, då det ordnas tiotals kulturevenemang, diskussioner, fester och annat program i Helsingfors.

”Helsingfors är ett jämlikt hem för alla. Staden vill för egen del bidra till att detta viktiga evenemang genomförs på ett lyckat och smidigt sätt. Helsingfors Pride-veckan gör vårt gemensamma mål om Helsingfors som en stad som är trygg, hänsynsfull, rolig och attraktiv för var och en synligt. På stadsorganisationens alla nivåer har vi förbundit oss att genomföra detta mål också utanför Pride-veckan”, betonar Helsingfors borgmästare Jan Vapaavuori.

Veckan kulminerar i ett Pride-tåg och en parkfest

Evenemanget kulminerar lördagen 27 juni i ett Helsingfors Pride-tåg och en parkfest, vilka årligen samlar ihop över 100 000 personer. Festivalen ordnas av Helsinki Pride-kollektivet som arbetar året runt för de sexuella minoriteternas och könsminoriteternas rättigheter.

Helsingfors Pride har årligen tiotals samarbetspartner, av vilka de första 24 offentliggjordes i dag. Till dessa hör förutom staden också bl.a. onlinebutiken Zalando, ölet Karhu, Helsingin Sanomat, Clarion Hotel Helsinki, Ruosila, TietoEvry och Marimekko.

Helsingfors Pride är Finlands största och mest effektfulla människorätts- och kulturevenemang, och det ordnas 22–28 juni 2020. Temat för Helsingfors Pride är i år förebilder.

Läs mer:

Helsinki Pride 2020

Ett jämlikt Helsingfors

Facebook

Instagram

Twitter

#helsinkipride #helsinkipride2020 #pride