Under Helsinki Design Week pågår det på stan mycket av intresse för alla åldrar. Foto: Mika Lappalainen.

Helsinki Design Week öppnar Erottaja 2 och på stadshuset ordnas Klimatskolan

Nordens största designevenemang Helsinki Design Week kommer 5–15.9.2019 med över 200 evenemang till Helsingfors. I programmet ingår utställningar, fester, försäljningsevenemang, öppna hus, seminarier, modeuppvisningar och mycket annat både för allmänheten och för proffs i branschen. 

I programmet ingår dessutom över 150 evenemang av självständiga evenemangsproducenter, som fyller gatorna, gallerierna, butikerna och museerna med design, arkitektur, mode och stadsplanering. Att vänta är bland annat diskussioner, utställningar, modeuppvisningar, lanseringar och fester.

Nyrenässanspalats öppnas för allmänheten

I år ligger evenemangets hjärta alldeles i Helsingfors kärna, i ett nyrenässanspalats som varit tomt i några år. I Erottaja2, som öppnas för första gången för stadsborna, kan man under hela Helsinki Design Week låna böcker, avnjuta en kopp kaffe eller ett glas ekologiskt vin, vandra på utställningar och beundra palatsets arkitektur.

Klimatskolan på Helsingfors stadshus ökar förståelsen kring verkningsfulla klimatgärningar

Om du är förälder, företagare, representant för husbolaget eller helt enkelt bara en invånare som känner ångest för klimatförändringen, hittar du lösningar och nya tankar genom att delta i Klimatskolan som ordnas under Helsinki Design Week. Klimatskolan ökar med hjälp av flera toppexperter förståelsen kring verkningsfulla klimatgärningar. Evenemanget ordnas på evenemangstorget i stadshusets entréhall den 9–13 september.

Klimatskolans lektioner bjuder på en fördjupning i teman som är verkningsfulla med tanke på klimatförändringen, såsom trafik, boende, mat och byggande. Evenemanget har fritt inträde och besökarna kan delta på en eller flera lektioner. Klimatskola

Skillnadsplatsens verk avtäcks

Svenska konstnären Eva Langes konstverk Tro Hopp Kärlek avtäcks på Skillnadsplatsen den 13 september.

Design Market på Kabelfabriken

På Nordens största lagerförsäljningsevenemang Design Market på Kabelfabriken finns 7–8.9.2019 printproduktspecialisten Print Market, Vinyl Market som ordnas av We Jazz Records och Little Market, som bjuder på design också för familjens minsta!

Pecha Kucha Night

Ett av Helsinki Design Weeks klassiska evenemang, Pecha Kucha Night, ordnas igen som en del av festivalen den 12 september.

Läs mer:

Helsinki Design Week, program (Fi/En)

Kalevahuset, Skillnadsgatan 2 (Fi)

Klimatskolan