Climate College logo

Klimathögskola den 4 september som en del av Helsinki Design Week

Helsingfors stad ordnar som en del av Helsinki Design Week en Klimathögskola den 4 september, där talarna erbjuder lösningar för en miljövänligare framtid i städerna. Klimathögskolan är avsedd för professionella och studerande inom branschen och för alla som är intresserade av vår gemensamma framtid. Öppningstalare är Helsingfors borgmästare Jan Vapaavuori.

Miljövänligare stadsplanering granskas i början av Klimathögskolan särskilt ur Helsingfors och Pekings perspektiv. Dessa perspektiv presenteras av huvudtalarna vid evenemanget, vetenskapsredaktör Pasi Toiviainen från Helsingfors och Yanling Duan från Kina. Duan talar kraftigt för hållbar utveckling i Helsingfors vänstad Peking. I Klimathögskolan presenteras dessutom goda praxis och lösningar på städernas utmaningar. I deltagarna ingår bl.a. projektet Pasila 5G och tävlingen Helsinki Energy Challenge.

Anmäl dig till Klimathögskolans virtuella evenemang.

Evenemanget är tillgängligt efteråt på Helsingforskanalen på helsinkikanava.fi/sv.
Klimathögskolan ordnas på engelska.

Städerna spelar en avgörande roll i kampen mot klimatkrisen. Mer än hälften av världens befolkning bor i städer. Städer konsumerar mer än två tredjedelar av världens energi och står för mer än 70 procent av de globala koldioxidutsläppen. Helsingfors har som mål att bli helt kolneutralt senast år 2035. Helsingfors vill vara en föregångare i stadsutvecklingen och stävjandet av klimatförändringen och fungera som en plattform för nya, innovativa lösningar.

Climate College 4.9.2020 kl. 8.30–13.30
Program: Climate Collage 4.9.2020 PDF

Läs mer

Helsinki Design Week 2020, program
Helsingfors webbplats för klimatgärningar
Helsingfors klimatväktare