OmaStadis kampanjbild med glada människor.

OmaStadis röstningstid går ut torsdagen den 28 oktober kl. 20

Helsingforsbor röstar på OmaStadis webbplats och OmaStadis röstningsställen. Hittills har nästan 40 000 personer röstat i OmaStadi.

Utvecklingen av omröstningen kan följas på OmaStadis webbplats som uppdateras med 15 minuters mellanrum.

OmaStadis omröstning visar upp en omfattande mängd mångsidiga förslag.

Röstning

– Redan närmare 40 000 har röstat i OmaStadi. Nu väntar slutspurten, när många märker att de lämnat röstandet till sista minuten. Varje röst lönar sig, så att vi får mer trivsel i Helsingfors, berättar utvecklingschefen Kirsi Verkka.  

Röstantalet avgör vilka förslag som genomförs

Stöd för att rösta erbjuds på flera av stadens verksamhetsställen och evenemang runt om i Helsingfors. Om den som vill rösta inte har bankkoder som behövs för röstningen eller om det på annat sätt är svårt att rösta, kan hen rösta med assistans genom att visa upp sitt identitetsbevis (identitetskort/pass, FPA-kort för unga). Dessutom erbjuder alla Helsingfors bibliotek, invånarhus och servicecentraler information och råd.

OmaStadi är Helsingfors stads sätt att genomföra deltagande budgetering. Helsingfors använder 8,8 miljoner euro för att förverkliga stadsbornas idéer. Tillsammans utvecklas idéerna till förslag som stadsborna får rösta på och sedan genomför staden de förslag som fått flest röster.

Om du har problem med OmaStadis omröstning kan du även få hjälp av digistödet på telefonnummer 09 310 10011 (må–fr kl. 8–11 under omröstningsperioden 6.10–28.10.2021).

Läs mer:

Röstning

Valsituationen

Stöd för röstningen och evenemang

OmaStadi

Hitta ditt eget sätt att delta och påverka Helsingfors utveckling

Bild: Mainostoimisto KMG Turku, Helsingfors stads materialbank.