Människor talar om OmaStadis omröstning.

Stöd erbjuds för OmaStadis omröstning

OmaStadis omröstning fortsätter fram till den 28 oktober. På ett tiotal platser för assisterad röstning erbjuds personligt stöd för att säkerställa en smidig röstning.

Stöd och hjälp med röstning erbjuds på flera av stadens verksamhetsställen och vid evenemang på olika håll i Helsingfors. Om den som vill rösta inte har bankkoder som behövs för röstningen eller om det på annat sätt är svårt att rösta, kan hen rösta med assistans genom att visa upp sitt identitetsbevis (identitetskort/pass, FPA-kort för unga). Dessutom erbjuder alla Helsingfors bibliotek, invånarhus och servicecentraler information och råd.

– Det är viktigt för oss att alla stadsbor har likvärdiga möjligheter till att delta i OmaStadis omröstning. I samarbete med stadens många tjänster samt organisationer som vi samarbetar med har vi ordnat röstningsställen runt om i staden för att tröskeln till att rösta och påverka ska vara så låg som möjligt. Om man har haft svårt att rösta, lönar det sig att ta sig till ett röstningsställe, uppmuntrar stadslotsen Belinda Barbato.

Välkommen att diskutera och rösta om OmaStadi

– Jag tycker att det är fint att vi nu under OmaStadis andra omgång ännu bättre kan stödja äldre personers röstningsaktivitet, säger Tuija Epäilys, chef för Kampens servicecentral.

Servicecentralernas och seniorcentrens klienter har möjlighet att rösta med assistans av personalen. Även hemvårdens klienter kan få röstningsstöd via personalen och bland annat distansgruppen.

Representanter för African Care och Somalinkieliset ry hjälper sina medlemmar i OmaStadis omröstning. African Care ry ordnar öppna OmaStadi-evenemang för kvinnor i Havsrastböle. Somalinkieliset ry informerar i köpcentren Tripla och Kamppi 11–16 oktober.

– Röstningslänken fungerade utmärkt och det var enkelt att rösta. Det gick bra att hitta förslagen även områdesvis, vilket jag tyckte mycket om. Den kvarvarande budgeten gav en tydlig bild över om det fanns kvar utrymme för förslag, beskriver Sagal Hassan, ordförande för Somalinkieliset ry, sin röstningsupplevelse.

Delaktighet är en viktig del av Helsingfors stads verksamhet. Helsingfors bjuder in alla stadsbor och samarbetspartner till att utveckla staden, dess tjänster och områden. Helsingfors är en plats för gemenskap, effektiva handlingar och möten.

Om du har problem med OmaStadis omröstning kan du även få hjälp av digistödet på telefonnummer 09 310 10011 (må–fr kl. 8–11 under omröstningsperioden 6.10–28.10.2021).

Läs mer:

Stöd för röstningen och evenemang

African Care ry (på finska)

Facebook, Somalinkieliset (på somaliska och på finska)

OmaStadi

Hitta ditt eget sätt att delta och påverka utvecklandet av Helsingfors

Nicehearts – naapuriäidit (På Finska)

Cultura-säätiö (På Finska)

Nuoret muslimit ry (På Finska)

Job’d toimintamalli


Foto: Kimmo Brandt, Helsingfors stads materialbank.