HIMSS Europe presenterar hälsoinnovationer i Mässcentrum. Bild: Ard Jongsma

Storevenemanget inom hälsoteknik HIMSS Europe presenterar hälsoinnovationer i Helsingfors

Storevenemanget inom hälsovård och hälsoteknik HIMMS European Health Conference & Exhibition ordnas vid Helsingfors Mässcentrum den 14–16 juni. Den branschledande kongressen i Europa presenterar världens bästa innovationer inom digital hälsa, och för samman företag som utvecklar dem, experter och beslutsfattare. Evenemangets program är omfattande med drygt 120 expertföreläsningar.

Till Helsingfors kommer ungefär 2 000 påverkare inom hälsobranschen, experter inom hälsovården och tankeledare. Kongressen ordnas för andra gången i Helsingfors.

Vid sidan om föreläsningar, paneldiskussioner och verkstäder visas också praktiskt finländskt kunnande inom hälsoteknik genom att ordna besök till intressanta objekt, såsom Helsinki XR Center, Fiskehamnens central för hälsa och välbefinnande och Yrkeshögskolan Metropolias nya simulationssjukhus.

”Helsingfors är en bra plats för att ordna kongressen eftersom vi har ett innovativt rykte, internationellt sett överlägsen spetsforskning och ett unikt nätverk för försök. I Helsingfors strävar vi efter en betydande tillväxt på kunnande inom hälsobranschen och företagsverksamhet som bygger på den”, säger Helsingfors näringslivsdirektör Marja-Leena Rinkineva och önskar de internationella gästerna välkomna till kongressen.

Finland är föregångare inom hälsoteknik och det syns i programmet

På evenemangets utställningsområde byggs Finlandspaviljongen där 70 finländska företag presenterar sig. Finlandspaviljongens scenprogram lyfter på ett starkt sätt fram Finlands pionjärskap för att påskynda den digitala förändringen. I synnerhet framhävs fyra globalt intressanta teman: utnyttjande av hälsodata, stöd till aktivt åldrande, byggande av intelligenta sjukhus som fokuserar på klienterna och vårdprocesserna samt ett sunt liv oberoende av pandemier.

På Finlandspaviljongens scen delas praktiska exempel av bland annat Apotti, Reaktor, BeeHealthy, Terveystalo, BCB Medical, Predicell och Duodecim.

Kongressen ordnas som ett samarbete mellan HIMSS-organisationen och finländska samarbetspartner. Evenemangets huvudsamarbetspartner är Sitra, Business Finland och Helsingfors stad. Dessutom stöder flera ministerier, organisationer och städer evenemanget.

Mer detaljerade evenemangsuppgifter hittar du via denna länk. Evenemanget hålls på engelska.

HIMSS22 Europe

Kongressen som ordnas av HIMSS, det vill säga Healthcare Information and Management Systems Society, är en oberoende global organisation inom tankeledarskap. Genom ett gemenskapsfokuserat tillvägagångssätt erbjuder HIMSS synpunkter, utbildning och inspirerande evenemang för alla intressentgrupper inom hälsovården. Evenemanget HIMSS22 Europe behandlar förnyelsen av systemen i den europeiska hälsovården genom sex teman. Temana är digital säkerhet och mogenhet, artificiell intelligens, personalutveckling, digital offentlig hälsa, patientfokus och vårdkedjor.