Årsskiftet firas på Medborgartorget.

Välkommen att fira årsskiftet på Medborgartorget

År 2020 tas emot med pompa och ståt den 31 december på Medborgartorget.

Kvällens stjärnhimmel lyses upp av ALMA, som har gjort internationell karriär, Pyhimys och Gasellit, som är toppnamn inom den inhemska rapmusiken, samt barnens favorit Pikku Papun Orkesteri & Blind Gut Company. Den populära DJ Windows95man med sitt 90-tals ös ser också till att festpubliken håller igång. Konferencierer för Helsingfors nyårsshow är i år skådespelerskan Alina Tomnikov och Constantinos “Gogi” Mavromichalis, bekant från programmet Yle Kioski. Dessutom håller Helsingfors borgmästare Jan Vapaavuori tillställningens traditionella nyårstal. Kvällen kulminerar i ett ståtligt fyrverkeri.

I år är det också möjligt att följa nyårsshowen från riksdagshusets trappor och Mannerheimvägen, som är stängd för trafik. Mannerheimvägen och Tölöviksgatan stängs helt för biltrafik senast klockan 22.

Vänligen kom till Medborgartorget från den sida som vetter mot Mannerheimvägen, antingen mellan Musikhuset och Kiasma eller längs Tölöviksgatan. Rutten från Fågelsången till Tölöviksparken är helt stängd för fotgängare. En annan rutt för att ta sig in på området är från Elielplatsen via Tölöviksgatan.

Barnens nyår:

17.00–17.30 Pikku Papun Orkesteri och Blind Gut Company

17.30 Fyrverkeri för barnen

Kvällsprogram:

22.00–22.45 DJ Windows95Man

22.45–00.00 Nyårsshow: ALMA, Gasellit och Pyhimys

00.00–00.05 Stadens fyrverkeri

00.05–01.00 DJ Windows95Man

Det är fritt inträde till Helsingfors nyårsfirande. Evenemanget är tillgängligt och utan åldersgräns.

Festligheterna televiseras i YLE, så man kan också på bekant sätt sitta hemma i soffan och njuta. Den direkta tv-sändningen visas i YLE TV1 på nyårsafton 31.12.2019 klockan 22.45–01.00.

#helsinginuusivuosi

Nyårsmottagningen på Medborgartorget medför ändrade trafikarrangemang i centrum 31.12.2019

På grund av tillställningen krävs det specialarrangemang, särskilt i biltrafiken 31.12 klockan 22–01.30. På sträckan mellan Arkadiagatan och Södra Hesperiagatan stängs Mannerheimvägen helt för biltrafik senast klockan 22, då också Tölöviksgatan helt stängs för biltrafik. Rutten från Fågelsången till Tölöviksparken är helt stängd för fotgängare 31.12 klockan 17–01. Elielplatsens bussterminal är inte i användning 31.12. Så länge som specialarrangemangen pågår, överförs de flesta linjerna till Tallbackafältet, som är reserverat för busstrafik medan tillställningen äger rum, klockan 22.00–01.30. Då Mannerheimvägen är avstängd körs spårvagnslinjerna 4 och 10 via Runebergsgatan och Arkadiagatan.

Trafikdirigerare kommer att finnas på plats.

HRT:s trafik under nyår och på trettondagen: extra trafik och avvikelser

HRT sätter in extra trafik under nyår och på trettondagsafton. Det finns avvikelser i tidtabeller och rutter Aktuella tidtabeller och rutter hittar du i Reseplaneraren.

HRT

Mer på temat på finska:

Barnens nyår på Facebook

Nyåret i Helsingfors på Facebook