Människor tränar på en sportkurs på Pirkkola Sports Hall.

Anmälan till motionskurser för våren 2021 sker i början av januari

Helsingfors instruerade motionskurser startar som vanligt i början av januari. Anmälan till motionskurser för vårterminen 2021 startar i början av året på måndagen 4.1.2021 klockan 9–19 Obs! endast per telefon på numret 09 310 28858. På telefonnumret tar man emot anmälningar till och med tisdagen 5.1. kl. 19.00. 

Anmälan i efterhand 7-8.1.2021 kl. 9.00-15.00 till de svenskspråkiga grupperna, tel. 09 310 87817, 0931087816.

Utbudet omfattar motionskurser för barn och barnfamiljer, unga, personer i arbetsför ålder och seniorer, samt anpassad motion för specialgrupper. Under motionskurserna iakttas de rådande coronavirusrestriktioner och -anvisningar noggrant. Till exempel har motionskurserna mindre gruppstorlekar än tidigare för att garantera säkerhetsavstånd, motionsställena har handsprit tillgänglig och på kurserna satsar man på hand-, host- och nysningshygien. Också på våren ingår förutom inomhusmotion även avgiftsbelagd utomhusmotion i form av så kallade kortkurser, som var populära redan under hösten 2020.

”Vi iakttar alltid de rådande coronavirusrestriktionerna och anvisningarna på våra motionskurser och agerar enligt dem. Friluftsliv är nu populärt även på grund av den rådande situationen och vi fortsätter att arrangera motionskurser utomhus även under våren. Motionskurserna kommer återigen ut i friska luften på olika håll i staden, när instruerade timmar arrangeras i parker, på planer och i stadens högklassiga utomhusgym, kommenterar Helsingfors chef för idrottstjänster Tuuli Salospohja.

”Dessutom ordnas olika nivåer av välbekant gympa, gymträning och vattengympa som vanligt, naturligtvis enligt coronavirusanvisningarna”, fortsätter Salospohja.

Mer detaljerade tidtabeller och platsinformation för motionskurserna ges på adressen hel.fi/helsinki/sv/kultur-och-fritid/motion/motionskurser. Observera att motionskursernas timmar kan ändras.