Simstadion.

Meddelande om eventuell exponering för coronavirus vid simstadions utebassäng

Personer som vistats vid simstadions utebassäng 24.6, 27–29.6, 1.7 och 4–6.7 har senare fastställts vara smittade med coronavirus. Personer som varit på plats har eventuellt exponerats för smitta med coronavirus. De uppmanas kontrollera sitt hälsotillstånd under 14 dagar till 20.7.2021.

Man ska genast söka sig till testning om ens lindriga symtom uppstår och stanna hemma medan man väntar på resultatet. Det rekommenderas att man undviker nära kontakter speciellt med äldre personer och personer som tillhör riskgrupper tills det negativa testresultatet anlänt och symtomen gått över. Symtom på coronavirussmitta är till exempel förhöjd kroppstemperatur, feber, hosta, huvudvärk, halsont, snuva, andnöd, förlorat lukt- och smaksinne, illamående, diarré och avvikande trötthet.

Vuxna och personer över 15 år kan boka tid till test för coronavirus genom att göra en bedömning av symtom på webbplatsen www.omaolo.fi. På webbplatsen kan man också boka tid för underhållsberättigade under 15 år. Man kan identifiera sig med t.ex. bankkoder vid tidsbokningen.
Helsingforsbor och vårdnadshavare till barn som bor i Helsingfors kan beställa tid till coronavirustest genom att ringa coronavirusrådgivningen, tfn 09 310 10024 (dagligen kl. 8–18). Då coronavirusrådgivningen är stängd och symtomen som tyder på coronavirussmitta är lindriga ska du vänta till nästa dag.

Invånare i andra kommuner i Nyland kan göra sig en symtombedömning och beställa tid på webbplatsen https://koronabotti.hus.fi/. Invånare i andra kommuner ska kontakta hälsovården i den egna kommunen för att ta ett test.

THL rekommenderar att alla över 15 år alltid använder en ansiktsmask när närkontakter inte kan undvikas.

Vi rekommenderar att du använder Coronablinkern. Du kan ladda ner den i din telefon från https://koronavilkku.fi/sv. Coronablinkern visar inte exponeringar som inträffat före den installerades. Om du använder Coronablinkern och får en varning ska du agera enligt instruktionerna i appen.

Epidemiologiska verksamheten
Helsingfors stad