Vill du bli restaurang- eller serviceföretagare på Fagerö?

Helsingfors stad vill genomföra sin maritima strategi genom att öka Fagerös attraktionskraft. En stranddetaljplan är snart klar för Fagerö och därför är det nu dags att utveckla aktiviteterna på ön. Helsingfors stads idrottstjänster letar efter aktiva och entusiastiska restaurangföretagare till Fagerö som sina partners. Företagarna kan i mån av möjlighet ha intresse eller beredskap att utvidga sina tjänster till exempel för att ordna allmänna bastuturer i sin beställningsbastu.

Fagerö skall utvecklas till ett mer mångsidigt ställe för rekreation och veckoslutsutflykter med hjälp av företagarkrafter önskar man på Helsingfors stad. Ett företagarevenemang ordnas på Fagerö måndagen den 23 september kl. 14.00–15.30. Under företagarevenemanget kan man bekanta sig med Fagerö och de möjligheter som erbjuds, man får höra om Fagerös framtid och det kommande valet av företagare. Under evenemanget kan företagarna ställa frågor till stadens representanter och komma med åsikter om Fagerö och dess framtid.

Bindande anmälningar för de som behöver transport till Fagerö (max 2/företag) per e-post ombeds senast fredagen den 20 september kl. 15.00 till sanna.kallionpaa@hel.fi. I samband med anmälan kan man även lämna respons eller ställa frågor till arrangören.

Fagerö är en två kilometer lång och 800 meter bred ö cirka 22 km öster om Helsingfors i Sibbo skärgård, nästan i öppet hav. Ön kan nås med förbindelsebåt från Helsingfors, och förstås med egen båt. Det finns sammanlagt 80 båtplatser på Fagerö och ön har årligen drygt 20 000 turister och friluftsmänniskor på besök. Fagerö erbjuder närhet till naturen, klippiga och steniga stränder och magnifika sandfält, utmärkta fiskevatten, havsnärhet och på alla sätt oförglömliga upplevelser i den vackra skärgården. Det finns en restaurang på Fagerö och det går att hyra stugor och roddbåtar. Friluftsparken på ön grundades 1959 och öns areal är 100 hektar med ett vattenområde på cirka 790 hektar.

Välkommen med!

Fagerö