Ugnsholmens pontonbro för fotgängare

Ugnsholmens pontonbro för fotgängare läggs igen på plats den 15 november

Pontonbron för fotgängare från Brunnsparken till Ugnsholmen läggs på plats måndagen den 15 november. Pontonbron kan användas av fotgängare till och med den 15 april 2022.

Fotgängare har snart en direkt rutt till Ugnsholmen utanför Brunnsparken när den traditionella pontonbron läggs på plats mellan Havshamnen och Norra Ugnsholmen. Gångbron möjliggör rekreationsanvändning av Ugnsholmen även under vintersäsongen och avskär småbåtsleden mellan holmen och stranden.

Ugnsholmen på cirka tre hektar utanför Brunnsparken består av en holme i söder och en annan i norr som förenats. Det är också enkelt att gå till Skifferholmen som ligger bredvid längs en bro, vilket utvidgar rekreationsanvändningen av Brunnsparken, Eirastranden och Havshamnen som är populära bland stadsborna. Ugnsholmen är en traditionell rekreationsplats för Helsingforsbor eftersom det redan på 1800-talet fanns ett populärt havsbad på holmen. Holmen har en unik historia eftersom ett oljekokeri och en målarfärgsfabrik har också funnits där förr och till och med likkistor har tillverkats på holmen.

För tillfället fungerar den privata beställningsrestaurangen Uunisaari på holmen. Den upprätthåller även beställningsbastur med ugnar som värms upp med naturgas.