Vattenledstrafiken till öarna i Helsingfors snart igång. Foto: KopterCam

Vattenledstrafiken till öarna i Helsingfors snart igång

Vattenledstrafiken till friluftsöarna i Helsingfors skulle enligt planen starta i maj, men undantagsförhållandena till följd av coronaviruset medförde ändringar även i båttrafiken. Enligt Helsingfors stads riktlinje kan trafikanterna som sköter vattenledstrafiken besluta om att skjuta upp säsongsstarten högst till början av juni (1.6.2020).

Vattenledstrafiken ska nu så småningom komma igång och till exempel Aava-Lines som trafikerar Ugnsholmen har redan startat turerna.

NorsöLine i sin tur ska inleda ruttrafiken till Fagerö fredagen den 15 maj. NorsöLine kommer att begränsa såväl antalet passagerare som mängden bagage, betalsätt och förhandsbokningar på båten och även göra andra nödvändiga arrangemang. Till exempel kommer caféet på båten till Fagerö tills vidare inte ha öppet.

Enligt den aktuella informationen inleder JT-Line vattenledstrafiken till Rönnskär, Merenkävijät ry transporterna till Stora Räntan och Suomen Saaristokuljetus turerna i östra skärgården den 1 juni.

Också i vattenledstrafiken och när man vistas på öarna ska man komma ihåg de gällande anvisningarna och etiketten för ansvarsfullt friluftsliv.

Båttrafiken till friluftsöarna är indelad i ruttrafik och kryssningar som körs av privata trafikanter. Vattenledstrafiken och tidtabellerna kan fortfarande ändras. Det är alltid bra att kontrollera tidtabeller, eventuella ändringar och annan information om vattenledstrafiken på trafikanternas webbplatser.

Mer information om vattenledstrafiken och trafikanterna >>