Paret med graviditetstest.

Det första besöket på mödrarådgivningsbyrån kan nu också göras på distans

Man kan nu boka en tid till det första besöket vid rådgivningsbyrån i form av en videomottagning från och med december 2021. Klienten kan själv välja om hen vill göra det första besöket i form av en videomottagning eller om hen vill komma fysiskt till rådgivningsbyrån.

Boka en tid till en videomottagning vid rådgivningsbyrån, och logga in vid den överenskomna tiden genom Maisa. Man kan delta i distansbesöket var helst det passar en bäst.

De första besöket är identiskt till sitt innehåll vare sig det sker på plats vid rådgivningsbyrån eller på distans genom videomottagning. Det är dock inte möjligt att mäta blodtrycket och vikten genom videomottagningen. Innan man deltar i videomottagningen ska klienten mäta sitt blodtryck och sin vikt genom en tillförlitlig apparat, till exempel vid rådgivningsbyråns, familjecentrets eller företagshälsovårdens punkt för egenvård. En mätning utförd hemma duger tyvärr inte i det här sammanhanget.

Det första besöket utförs alltid på plats vid rådgivningsbyrån om klienten har en underliggande sjukdom, om hen inte vet hur många veckor gravid hen är eller om hen behöver en tolk för mottagningen. I dessa situationer bokas det första besöket genom rådgivningsbyråns telefontjänst, tfn 09 310 55530 (vardagar kl. 8–14).

Videomottagningen fungerar bäst med Google Chrome -webbläsaren.

En videomottagning för det första besöket kan bokas på adressen www.maisa.fi. Videomottagningstider finns att bokas under december.

Bild: Mari Huhtanen / Kilda

Rådgivningsbyråer och kontaktuppgifter