En kvinna läser ett brev vid vaccinationspunkten och en sjukskötare sitter brevid henne.

Postningen av meddelandet om coronavirusvaccinet till 70–74-åringar har avbrutits tillsvidare

Helsingfors började den 8 mars posta hem meddelanden till 70–74-åringar som stod på tur att få coronavirusvaccinet. Utdelningen av meddelandet har avbrutits tills vidare på grund av ett fel i adressuppgifterna. Mottagarens namn- och adressuppgifter stämde inte överens i ett fåtal meddelanden.

Meddelandena innehåller inga personliga uppgifter. I dem berättas allmänt om coronavirusvaccinet, tidsbeställningen och vaccinationspunkterna. Innehållet i meddelandet är samma för alla.

– Vi beklagar situationen och reder som bäst ut omfattningen av problemet med adresserna, säger direktör för hälsovårds- och missbrukartjänster Leena Turpeinen.

– Utdelningen av meddelandet fördröjs på grund av utredningen, men vi kommer att skicka det till alla Helsingforsbor som är 70–74 år gamla, fortsätter Turpeinen.

Trots problemet med adressuppgifterna är övriga uppgifterna i meddelandet korrekta och de som står på tur att få vaccinet kan följa instruktionerna i brevet.

Tidsbeställningen för 70–74-åringar öppnades på tisdagen den 9 mars. De kan beställa en vaccinationstid normalt antingen på coronavaccination.hel.fi eller genom att ringa 09 310 46300 vardagar kl. 8–18.

Meddelandet som skickas hem kan läsas på coronavaccination.hel.fi.

Ett motsvarande klientmeddelande skickades tidigare till de som fyllt 85 år och är äldre än det, 80–84-åringar och 75–79-åringar. I dem har adressuppgifterna varit korrekta och meddelandet har kunnat delas ut utan problem.

Ytterligare uppgifter om coronavirusvaccinet finns på coronavaccination.hel.fi.

Bild: Virpi Velin