Suoraan sisältöön

Aktiviteter och evenemang

Det ordnas många slags evenemang och grupper för personer med funktionsnedsättning. Det finn bl.a. sommarläger, kurser och motionsgrupper. Till kulturevenemang kommer man tillsammans med en kulturkompis och med volontärer till hobbyn som man inte annars skulle komma till.


Motion för specialgrupper

Motionen för specialgrupper är avsedd för personer som på grund av handikapp, sjukdom eller annan nedsättning av funktionsförmågan har svårt att delta i allmänna motionsgrupper.

För specialgrupper ordnas mångsidig motion där målet är att upprätthålla funktionsförmågan och den fysiska konditionen samt erbjuda rekreation. Klienten har möjlighet att ta med sig sin egen assistent till träningen.

Läs  mer om motion för specialgrupper.

Motionskurser för specialgrupper


Volontärer hjälper 

Volontärer deltar i olika grupper och gör det möjligt för klienterna att aktivt delta i gruppverksamhet som kan vara till exempel konst, bakning, motion, musik eller berättelser.

Klienten och handledarna kommer tillsammans överens om träffarna. Verksamheten kan vara tillfällig eller regelbunden och äga rum på ett aktivitetscenter vardagar kl. 9.30-11 eller kl. 13-15.

Läs om volontärhjälp för handikappade.14.03.2018 17:35