Suoraan sisältöön

Koululaiset

Koululaisista on hauskaa, kun on kavereita ja saa itse valita mieluisaa tekemistä. Leikkipuiston koululaisten iltapäivätoimin-nassa lapset saavat leikkiä, pelata, ulkoilla ja rentoutua itsekseen ja kavereiden kanssa. Päivittäin vaihtelevat ohjatut toiminnat sisältävät kädentaitoja, liikunnallisia puuhia, musisointia, lasten itse keksimiä leikkejä ja kerhoja ja silloin tällöin retkiä lähialueille ja ympäri Helsinkiä. Ohjattuun toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista, mutta kannustamme lapsia kokeilemaan uusia juttuja!

Lapset vaikuttavat itse toiminnan suunnitteluun ja sisältöihin. Meille on tärkeää tuntea lasten kiinnostuksen kohteet ja kuulla lasten ajatuksia toiminnan sisällöistä. Leikkipuistossa järjestetään vähintään neljä kertaa vuodessa osallisuuden foorumi, jossa toimintaan osallistuvien lasten kanssa käsitellään leikkipuiston ajankohtaisia aiheita, suunnitellaan koulujen loma-ajan toimintaa ja leikkipuiston arjen touhuja. Ohje leikkipuiston iltapäivätoimintaan ilmoittautumisesta.

Leikkipuisto Arabian iltapäivien viikko-ohjelma
Yhteistä ohjattua toimintaa koululaisille joka päivä kello 14-15

Ma
 Lukupäivä: Yhteinen lukuhetki, voit tuoda mukaan oman kirjan tai lukea leikkipuiston lehtiä ja kirjoja
Ti
 Pallopelejä: Yhteinen liikuntahetki
Ke  Kädentaitoja: Askartelua, leivontaa ja muuta kädentaiturointia
To Oman lelun ja pelin päivä/Luontodokumentti: Tuo puistoon oma lelu tai puhelin, jolla voit pelailla sallittuja pelejä tai katsotaan yhdessä luontodokumentti
Pe Leikkipäivä: Leikitään yhdessä ulkona tai sisällä


Arabian arjen käytäntöjä

  • Leikkipuistoon tullessaan lapset tervehtivät ohjaajaa ja vievät repun paikalleen Rospuuton naulakkoon. Ohjaaja merkitsee lapsen läsnäololistaan. 
  • Kännykät jätetään reppuihin, lapsen saa parhaiten kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen.
  • Iltapäivä alkaa ulkoilulla. Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä, jotta
    leikkiminen olisi hauskaa säällä kuin säällä.
  • Välipalaa on tarjolla klo 13.00-14.30
  • Vanhemmat voivat päättää saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta vai haetaanko hänet. Tämä tieto on tärkeä olla ohjaajilla.
  • Joskus tulee riitaa lasten välille. Ajattelemme, että arjen riidat ovat hyvien hetkien lisäksi erinomainen mahdollisuus oppia kaveritaitoja. Autamme lapsia sopimaan riidat leikkipuistopäivän aikana. Joskus, kun on tarpeen kutsumme vanhempia mukaan selvittämään asioita yhdessä. Meihin voi myös olla aina yhteydessä lasten kaverisuhteisiin liittyen.Leikkipuisto Arabia on auki koululaisten syyslomalla 14.-18.10.2019 ja talvilomalla 17.-21.2.2020.

Loma-ajan esite julkaistaan myöhemmin.
 


Ajankohtaista


       

 

 
10.01.2020 12:08