Suoraan sisältöön

Leikkipuisto Filpus

Ampujantie 1
00700 Helsinki
PL 70921, 00099 Helsingin kaupunki
+358 9 310 57488
Toimipiste kartalla

Leikkipuisto Filpus


LEIKKIPUISTO FILPUS ON MUUTTANUT!

Uusi toimitila löytyy osoitteesta Ampujantie 1. Samassa paviljongissa toimii myös päiväkoti Longinoja. Sisäänkäynti pihanpuolelta sinisestä ovesta. Filpuksen oma piha sijaitsee Vilppulan ja Longinojan päiväkotien pihojen välissä. Päiväkotien pihat ovat kaikkien käytössä iltaisin ja viikonloppuisin. Filpuksen tiloja ei vuokrata ollenkaan ilta ja viikonloppukäyttäjille.


Leikkipuistojen ja päiväkotien kerhot suljetaan huhtikuuksi (Asiakastiedote 31.3.2021)

Henkilöstövaje lakisääteisen varhaiskasvatuksen toiminnassa edellyttää lisähenkilöstöä kerhotoiminnasta ja leikkipuistoista.

Leikkipuistojen ja päiväkotien kerhot suljetaan ajalla 6.–30.4.2021.

Leikkipuistojen koululaisten toimintaa järjestetään. Mahdollisista koululaisten toiminnan sulkemisista tiedotetaan leikkipuistokohtaisesti.

Leikkipuistojen piha-alueet ja kiinteät leikkivälineet ovat edelleen perheiden käytettävissä.

Tule leikkimään terveenä ja noudata leikkipuistojen turvallisuus ja hygieniaopasteita. Valitse leikkipaikka väljästi turvavälit huomioiden.

Leikkipuistojen sisätilat ovat edelleen suljettuina muulta toiminnalta kuin koululaisten ryhmiltä.

Avoimen varhaiskasvatuksen pikkulapsiperheiden toiminta leikkipuistoissa ja perhetaloissa on edelleen suljettuna.

Toukokuussa on tarkoitus avata huhtikuun suljettuna oleva kerhojen toiminta.

Seuraa leikkipuistojen tiedotteita sivulla www.hel.fi/leikkipuistot

Satu Järvenkallas

Varhaiskasvatusjohtaja  


Asiakastiedote (maaliskuu 2021)

Hyvät huoltajat

Koronatilanne jatkuu edelleen vaikeana Helsingissä. Huolehdimme varhaiskasvatuksen toiminnassa korona-ohjeiden noudattamisesta. On erittäin tärkeää, että me kaikki noudatamme huolellisesti koronaan liittyviä hygienia- ja turvaohjeita. Näin huolehdimme meidän kaikkien turvallisuudesta ja terveydestä.

Varhaiskasvatuksessa velvoitetaan henkilökuntaa käyttämään maskia sisällä. Ulkotiloissa maskia suositellaan käytettäväksi, mikäli yli kahden metrin turvaväliä ei pystytä ylläpitämään. Terveydellisten seikkojen takia työntekijämme voivat olla tilanteessa, jossa he eivät voi käyttää maskia.

Muistathan edelleen, että

  • Varhaiskasvatukseen lapsi saa tulla vain terveenä. Kun huoltaja toteaa, että lapsella on koronavirukseen sopivia oireita, lapsi ei saa tulla varhaiskasvatukseen. Jos lapsella on flunssaoireita tai lapsi sairastuu kesken päivän, henkilöstö on yhteydessä huoltajiin ja lapsi on haettava varhaiskasvatuksesta.
  • Jos testitulos on negatiivinen, lapsi voi palata kouluun tai varhaiskasvatukseen, kun hän on parantumassa, vaikka oireet eivät olisi kokonaan väistyneet. Lisätietoja lasten oireista ja toimintaohjeista niihin liittyen löytyy THL:n verkkosivuilta.
  • Viivy päiväkodin sisä- ja ulkotiloissa vain välttämätön aika lapsen tuonti- ja hakutilanteissa. Käytä maskia ja noudata turvavälejä. Huolehdi lapsesi käsien pesusta varhaiskasvatukseen tultaessa.
  • THL suosittelee rajoittamaan muuta kuin välttämätöntä matkustamista niin kotimaassa kuin ulkomaille. THL:n matkustussuositukset löydät THL:n verkkosivuilta
  • Lapsen poissaoloista tulee aina ilmoittaa varhaiskasvatukseen. Terveysviranomaisten määräämän lapsen pakollinen karanteenin aikainen poissaolo rinnastetaan sairauspoissaoloon.

Jos sinua mietityttävät koronatilanteen tuomat poikkeusjärjestelyt tai asiaan liittyvät kysymykset, keskustele niistä varhaiskasvatuksen työntekijöiden tai päiväkodin johtajan kanssa. Helsingin kaupungin koronavirusta koskevaa puhelinneuvontaa saat arkisin klo 8-18 p. 09 310 10024. Helsinki-info antaa koronaneuvontaa somaliksi ja arabiaksi ma–pe klo 9–12 p. 09 310 10011. Verkosta löydät ajankohtaista tietoa hel.fi/koronavirus.  

Sekä lapsille että aikuisille voi varata ajan maksuttomaan koronavirustestiin tekemällä koronaoirearvion verkossa osoitteessa www.omaolo.fi. Testiin suositellaan hakeuduttavan matalalla kynnyksellä.

Altistusjäljitykseen liittyvää yhteistyötä ja toimintamallia Epidemiologisen yksikön kanssa arvioidaan ja muokataan tarvittaessa vastaamaan muuttuvaan tautitilanteeseen.

On hyvä huomioida myös vapaa-ajalla lasten sekä samalla koko perheen terveysturvallisuus ja minimoida kontaktien määrä.

Yhteistyöterveisin,

Satu Järvenkallas, varhaiskasvatusjohtaja


Tiedote  23.11.2020 (Voimassa toistaiseksi)

Hyvät huoltajat,

Koronaepidemia on pääkaupunkiseudulla leviämisvaiheessa. Pääkaupunkiseudun kunnat – Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen -  ovat yhdessä linjanneet, että varhaiskasvatuksen henkilöstölle suositellaan kasvomaskin käyttöä sisätiloissa mahdollisuuksien mukaan. Varhaiskasvatuksessa kasvomaskin käyttöä suositellaan erityisesti työssään eri paikoissa kiertäville henkilöille kuten sijaisille, päiväkotiapulaisille, päiväkodin johtajille, työharjoittelijoille ja työssäoppijoille. Suositus tulee voimaan 23.11.2020 ja on voimassa toistaiseksi.

Kasvomaskien käyttö turvaa henkilöstön riittävyyttä, koska maskit auttavat vähentämään altistumisten johdosta karanteeniin joutuvan henkilöstön lukumäärää. Asiaa on ollut valmistelemassa kaupunkien johto yhdessä sivistystoimen johdon sekä terveysviranomaisten kanssa.

Noudatamme edelleen hyvää käsi- ja yskimishygieniaa, turvavälejä sekä vältämme kaikkea turhaa liikkuvuutta. Olemme mahdollisuuksien mukaan vain omissa ryhmissä. Maskin käytöstä keskustellaan lasten kanssa. Jos asia mietityttää lasta, on hyvä myös kotona keskustella maskin käytön syistä.

Suosittelemme huoltajia käyttämään kasvomaskia varhaiskasvatuksen sisätiloissa liikkuessa, erityisesti lasta tuotaessa ja haettaessa. Huoltajien ja vierailijoiden tulee välttää turhaa oleskelua sisätiloissa.

Yhteistyöterveisin

Liisa Pohjolainen, toimialajohtaja

Satu Järvenkallas, varhaiskasvatuksen johtaja


TIEDOKSI!

Vanhan Filpuksen purkutyö on alkanut 1.11.2020 ja työmaa-alue on rajattu aidalla. Suurin osa Filpuksen piha-alueista on kuitenkin edelleen asiakkaiden käytössä ja sinne saa mennä leikkimään ja viettämään aikaa.

Voit nauttia virtuaalisesti Tänään leikitään leikkipuistossa -tuokioista, jotka on tarkoitettu eri-ikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen.

Leikkipuistot ja perhetalot julkaisevat myös Facebookissa viikoittaisia toimintatuokioita perheille ja koululaisille.

Leikkipuistoon saa aina tulla! Toimintamme lapsiperheille ja koululaisille on maksutonta. Aukioloaikojen ulkopuolella puiston pihalle saa tulla leikkimään. 

Avoinna arkisin ma-pe klo 9.00-16.30 ja loma-aikoina klo 16 asti. 

Tulosta puiston tapahtumat

Tulevaa toimintaa:

Leikkipuisto Filpus on avoinna normaalisti perjantaina 14.5.2021.
01.04.2021 08:54