Suoraan sisältöön

Leikkipuisto Filpus

Ampujantie 1
00700 Helsinki
PL 70921, 00099 Helsingin kaupunki
+358 9 310 57488
Toimipiste kartalla

Koululaiset

Leikkipuistojen koululaisten toiminta:

 

Helsingin leikkipuistojen koululaisten toiminnassa lapsilla on mahdollisuus ohjattuun leikkiin, liikkumiseen, pelaamiseen ja ulkoiluun sekä kavereiden tapaamiseen ja rentoutumiseen. Toiminta on sisällöltään suunnattu alakouluikäisille lapsille.

Päivittäin vaihtelevaa ohjattua toimintaa järjestetään sekä sisällä että ulkona. Toiminta on monipuolista lapsen leikkiin, liikkumiseen, taiteisiin ja kulttuuriperintöön perustuvaa sekä mahdollistaa myönteiset oppimiskokemukset. Leikkipuistossa lapset ovat aktiivisia toimijoita; toiminnan suunnittelu ja toteutus lähtevät lasten toiveista ja tarpeista.

 

Ilmoittautuminen syksyn 2022 maksuttomaan leikkipuistojen koululaisten toimintaan alkaa 21.3.2022. Leikkipuiston koululaisten toimintaan voi ilmoittautua läpi toimintakauden. Syksyn 2022 kouluikäisten leikkipuistotoimintaan ilmoittaudutaan paperilomakkeella suoraan leikkipuisto Filpukseen. Leikkipuistossa voi ilmoittautua myös 36,10 €/kk maksavaan välipalaan tai lapsella voi olla omat eväät mukana. Välipalamaksusta voi hakea maksuvapautusta.

 Päivittäinen toiminta alkaa lapsen koulupäivän päätyttyä ja päättyy klo 16.30.


Ilmoittautumisohjeet  lukuvuodelle 2022-2023

1. Lataa lomake tästä (pdf). Saat lomakkeen myös leikkipuistosta.

2. Voit ilmoittaa lapsesi leikkipuiston koululaisten toimintaan ja 36,10 €/kk maksavaan välipalaan tai leikkipuiston koululaisten toimintaan ilman maksullista välipalaa.  Leikkipuistojen välipalamaksusta voi hakea vapautusta tällä lomakkeella (pdf)

3. Lataa perustietoilmoitus tästä (pdf). Saat lomakkeen myös leikkipuistosta.

4. Palauta molemmat lomakkeet koululaisten toimintaa järjestävään leikkipuistoon.

 

Lisätietoa  ja ohjeet leikkipuistojen koululaisten toimintaan ilmoittautumisesta  hel.fi/leikkipuistot/koululaiset


Tervetuloa leikkipuisto Filpukseen, Ampujantie 1 00700 Malmi, puh +358 9 310 57488

 • Lapset tulevat koululta suoraan leikkipuistoon ja ilmoittautuvat ohjaajalle.
 • Välipala tarjotaan puiston tilassa noin kello 13.00-14.30
 • Ulkoilemme päivittäin ja järjestämme välillä retkiä lähiympäristöön
 • Ohjattua toimintaa järjestetään sisällä ja ulkona
 • Vahvistamme lasten kaveritaitoja käytössämme olevilla kiusaamisen vastaisilla menetelmillä ( MiniVerso, Piki ja lähikoulun kanssa yhteisillä tavoilla) 
 • Kännykät viedään toimistoon omaan pussukkaansa, lapsen saa parhaiten kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen.
 • Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä, jotta
  leikkiminen olisi hauskaa säällä kuin säällä, sillä toiminta sijoittuu pääsääntöisesti ulos.
 • Vanhemmat voivat päättää saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta vai haetaanko hänet. Tämä tieto on tärkeä olla ohjaajilla.
 • Joskus tulee riitaa lasten välille. Ajattelemme, että arjen riidat ovat hyvien hetkien lisäksi erinomainen mahdollisuus oppia kaveritaitoja. Autamme lapsia sopimaan riidat leikkipuistopäivän aikana ja olemme yhteydessä vanhempiin konfliktin sattuessa. Joskus, kun on tarpeen, kutsumme vanhempia mukaan selvittämään asioita yhdessä. Meihin voi myös olla aina yhteydessä lasten kaverisuhteisiin liittyen.
 • Helsingin kaupunki suosittelee kaikkia huoltajia ja vierailijoita käyttämään kasvomaskeja puistossa ja välttämään turhaa oleilua sisätiloissa. 

Terveisin Leikkipuisto Filpuksen väki

Leikkipuisto Filpuksen iltapäivien viikko-ohjelma

Koululaiset toiminta on pääsääntöisesti ulkona järjestettävää toimintaa, erilaisia pelejä, perinneleikkejä ja taiteilua...


       


Tiedotteita


17.03.2022 12:50