Suoraan sisältöön

Leikkitoiminnan kerho


Kerhojen toiminta on tarkoitettu kotihoidossa oleville helsinkiläisille 2- 4 vuotiaille lapsille. Kerhossa on enintään 13 lasta ja sitä ohjaa leikkipuiston ohjaajat. Lasten kunnallinen kerhotoiminta on perheille maksutonta eikä osallistuminen vaikuta kunnalliseen kotihoidon tukeen. Jos perhe saa yksityisen hoidon tukea, lapsi ei voi samanaikaisesti osallistua leikkitoiminnan kerhoon. Kerhossa syödään kotoa tuodut pikkueväät.

Lapsi oppii leikkimällä, liikkumalla, taiteilemalla ja tutkimalla. Leikkitoiminnan kerho on monesti lapsen ensimmäinen oma lapsiryhmä, jossa opitaan yhdessä tekemistä ja iän mukaisia taitoja. Innostumme lasten kanssa keksimään leikkejä, autamme harjoittelemaan kaveritaitoja ja kokeilemaan uusia asioita. Kerhon tekemisiä ideoidaan lasten kiinnostuksen kohteiden mukaan. Kerhoon haetaan sähköisesti. Hakemukseen voi laittaa useita kerhopaikkatoiveita. Kerhon toiminta perustuu Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmaan.


Leikkipuisto Filpuksessa toimii Valon pisarat-kerho, joka on tiistaina ja torstaina klo 9.30-12.00. 

Kerhojen toimintakausi alkaa vuosittain viikolla 35 (29.8.2022) ja päättyy 31.5. Niissä noudatetaan koulujen loma-aikoja.

Lisätietoa kerhotoiminnasta ja hakemisesta
25.03.2022 09:17