Suoraan sisältöön

Koululaiset

Koululaisista on hauskaa, kun on kavereita ja saa itse valita mieluisaa tekemistä. Leikkipuiston koululaisten iltapäivätoimin-nassa lapset saavat leikkiä, pelata, ulkoilla ja rentoutua itsekseen ja kavereiden kanssa. Päivittäin vaihtelevat ohjatut toiminnat sisältävät kädentaitoja, liikunnallisia puuhia, musisointia, lasten itse keksimiä leikkejä ja kerhoja ja silloin tällöin retkiä lähialueille ja ympäri Helsinkiä. Ohjattuun toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista, mutta kannustamme lapsia kokeilemaan uusia juttuja!

Lapset vaikuttavat itse toiminnan suunnitteluun ja sisältöihin. Meille on tärkeää tuntea lasten kiinnostuksen kohteet ja kuulla lasten ajatuksia toiminnan sisällöistä. Leikkipuistossa järjestetään vähintään neljä kertaa vuodessa osallisuuden foorumi, jossa toimintaan osallistuvien lasten kanssa käsitellään leikkipuiston ajankohtaisia aiheita, suunnitellaan koulujen loma-ajan toimintaa ja leikkipuiston arjen touhuja. Ohje leikkipuiston iltapäivätoimintaan ilmoittautumisesta.


Leikkipuisto Haruspuiston iltapäivien viikko-ohjelmassa on mm. askartelua, leikkiä, pelejä, liikuntaa ja pajoja. Torstaisin puistossa on kännykkätunti ja joka kuukauden ensimmäinen perjantai leffapäivä.        


Haruspuiston arjen käytäntöjä

  • Leikkipuistoon tullessaan lapset tervehtivät ohjaajaa ja vievät repun paikalleen naulakkoon.
  • Kännykät jätetään reppuihin, lapsen saa parhaiten kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen.
  • Joka päivä on ulkoilua. Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä, jotta leikkiminen olisi hauskaa säällä kuin säällä.
  • Välipalaa on tarjolla klo 13.30-14.30. Siihen ilmoittaudutaan välipalalomakkeella, joita saa puistoista. Omien terveellisten eväiden syöminen on myös mahdollista. 
  • Vanhemmat voivat päättää saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta vai haetaanko hänet. Tämä tieto on tärkeä olla ohjaajilla.Huoltajan vastuulla on sopia koululaisen puistoon tulo- ja lähtöajat sekä puistossa pysymisestä. Huoltajan vastuulla on myös antaa puistolle ajan tasalla olevat yhteystiedot.
  • Kiusaaminen on kiellettyä, mutta joskus tulee riitaa lasten välille. Ajattelemme, että arjen riidat ovat hyvien hetkien lisäksi erinomainen mahdollisuus oppia kaveritaitoja. Autamme sopimaan riidat leikkipuistopäivän aikana. Joskus, kun on tarpeen kutsumme vanhempia mukaan selvittämään asioita yhdessä. Meihin voi myös olla aina yhteydessä lasten kaverisuhteisiin liittyen.


Leikkipuisto Haruspuisto koulujen loma-aikana 2019-2020
Leikkipuisto Haruspuisto on auki syyslomalla ja talvilomalla. Joululomalla Haruspuisto on kiinni.

Talvilomalla 17.2 21.2.2020 Haruspuisto on auki kello 9-16.

Ajankohtaista


    

JAA
31.01.2020 11:57