Suoraan sisältöön

Vauvaperheet

Vauvat ovat pieniä, mutta osaavat jo vaikka mitä! Perhetalot kutsuvat vauvapeheitä touhuamaan yhdessä ja jakamaan vauva-arkea muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Haluamme olla perheiden rinnalla tekemässä vauvavuodesta kokemuksen, jossa voi nauttiavauvan kasvun ja kehityksen seuraamista.

Syksyllä 2022 vauvaperheitä kutsutaan erityisesti 

Maanantaisin kello 13.30-15 Vauvatreffit.  Vauvatreffeillä köllöttely- ja konttausikäiset alle 1-vuotiaat lapset saavat yhdessä vanhemman kanssa osallistua leikkimiseen, liikkumiseen, tutkimiseen. Vanhemmilla on mahdollisuus tutustua muihin lapsiperheisiin ja lapset saavat leikkiseuraa. Vanhemmat ja lapset voivat osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä ohjaajien kanssa. Maanantain vauvatreffeillä voi myös osallistua ohjattuihin tuokioihin, jotka vaihtuvat viikoittain ja moniin niistä on ennakkoilmoittautuminen. Tuokioiden teemat julkaistaan elokuun loppupuolella. Treffeille voi kuitenkin aina tulla, vaikka ei osallistuisi ohjattuihin tuokioihin.

Tiistaisin kello 13.30 on Minikukkuluuruu laulu ja lorutuokio noin 2kk-6kk vauvoille. Tuokioissa lauletaan, lorutellaan ja leikitään vauvan tahdissa ja ehdoilla. Tuokion jälkeen voi jäädä viettämään aikaa muiden vauvaperheiden kanssa.

Keskiviikkoisin kello 13.30  Kukkuluuruu-laulu ja lorutuokio noin 6kk-12kk vauvoille. Tuokioissa lauletaan, lorutellaan ja leikitään vauvan tahdissa ja ehdoilla. Tuokion jälkeen voi jäädä viettämään akaa muiden vauvaperheiden kanssa.

Torstaisin kello 13.30 -15.00 Ensisynnyttäjä-ryhmä. Ryhmässä saa tilaisuuden tutustua samassa elämäntilanteessa oleviin vauvaperheisiin. Osalle tapaamisista on yhteistä tekemistä, mutta myös vapaamuotoiselle seurustelulle jää myös aina tilaa. Jos vauvasi on ihan vastasyntynyt ryhmän alkaessa, voit ilmoittautua myös seuraavaan alkavaan ryhmään. Tiedustelut ja ilmoittautuminen alkaen 11.8.2022 puhelimitse 09 31061796. Tai voit jättää muunakin aikana yhteystietosi sähköpostitse: perhetalo.kajuutta@hel.fi. 

Syksyn 2022 ryhmät: Touko-kesä-heinä 2022 synnyttäneet alkaen 1.9.2022. Elo-syys-loka 2022 synnyttäneet alkaen 17.11.2022 

Kevään 2023 ryhmät: Marras-joulu 2022-tammi 2023 synnyttäneet alkaen 16.2.2023. Helmi-maalis-huhti 2023 synnyttäneet alkaen 4.5.2023.

Perjantaisin kello 13.30 -15.00 Vauvatreffit, erilaisia välineitä vauvojen käytössä.  Vauvatreffeillä köllöttely- ja konttausikäiset alle 1-vuotiaat lapset saavat yhdessä vanhemman kanssa osallistua leikkimiseen, liikkumiseen, tutkimiseen.  Vanhemmilla on mahdollisuus tutustua muihin lapsiperheisiin ja lapset saavat leikkiseuraa. Vanhemmat ja lapset voivat osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä ohjaajien kanssa.

Perhetalossa järjestetään myös vauvojen värimaalausta, vauvahierontaa, vanhempi-vauva-jumppaa ja vauvasirkusta. Niistä tiedotamme erikseen Facebook-sivultamme, jonka syöte näkyy myös täällä sivuillamme.

Tiedustelut toiminnastamme ja ilmoittautumiset puhelimitse 09-310 61796, sähköpostitse perhetalo.kajuutta@hel.fi  tai käymällä perhetalossa.   

Valvottaako vauva? Leikkipuistotyöntekijät sekä lapsiperheiden perhetyön sosiaaliohjaajat järjestävät ryhmämuotoista uniohjausta perheille, joissa vanhemmat tuntevat 6 — 12 kuukauden ikäisen vauvan "yöelämän" ongelmalliseksi. Vauva on vaikea laittaa nukkumaan, saada nukahtamaan tai vauva heräilee useasti yön aikana. Ryhmien tarkempi aikataulu tiedotetaan syksyn aikana. Voit myös ottaa vauvasi uniasiat puheeksi, kun vierailet perhetalossa.

10.08.2022 09:55