Suoraan sisältöön

Vauvaperheet

Vauvat ovat pieniä, mutta osaavat jo vaikka mitä! Perhetalot kutsuvat vauvaperheitä touhuamaan yhdessä ja jakamaan vauva-arjen asioita muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Haluamme olla perheiden rinnalla tekemässä vauvavuodesta kokemuksen, jossa voi nauttia vauvan kasvun ja kehityksen seuraamisesta.

Perhetalo Kajuutan toimintaan ovat vauvat tervetulleita. Meillä on vauvanhoitoon sopivat tilat: voit lämmittää vauvalle ruokaa, imettää, vaihtaa vaipan ja hoitaa pesut.


Vauvaperheitä kutsutaan erityisesti:

Maanantaisin Vauvatreffeille kello 13.30 -15.00. Treffeillä voit juoda kupin kahvia tai teetä samalla tavaten muita alueella asuvia vauvaperheitä. Voitte jakaa omia kokemuksia ja myös saada uusia vinkkejä sekä tietoa vauva-asioista. Treffeille laitetaan vauvoille esille erilaisia välineitä, joissa vauvat voivat mm. ryömiä, kiipeillä, hyppiä ja ihmetellä.

Tiistaisin kello 13.30 on Kukkuluuruu -laulu -ja leikkituokio noin 6 -12kk vauvoille ja sen jälkeen kello 15 asti vauvakahvila, jonne vauvaperheet voivat tulla tai jäädä suoraan muskarin jälkeen. Tuokioissa lauletaan, lorutellaan ja leikitään vauvan tahdissa ja ehdoilla.

Keskiviikkoisin kello 13.30 on MiniKukkuluuruu noin 2 -6kk vauvoille ja  ja sen jälkeen kello 15 asti vauvakahvila, jonne vauvaperheet voivat tulla tai jäädä suoraan muskarin jälkeen. Tuokioissa lauletaan, lorutellaan ja leikitään vauvan tahdissa ja ehdoilla.

Torstaisin kello 13.30 -15.00 Äiti-vauva -ryhmä ensisynnyttäjille. Ryhmässä saatte tilaisuuden tutustua samassa elämäntilanteessa oleviin vauvaperheisiin omalla asuinalueella. Perhetalon ohjaajat ovat mukana ryhmässä ja osalle kerroista on järjestetty yhteistä toimintaa. Vapaamuotoiselle seurustelulle kahvi- tai teekupin äärellä jää aina tilaa. Jos ryhmäaika sattuu vauvan päiväunien aikaan, voit jättää vauvan nukkumaan ikkunan eteen vaunuihin tai ottaa sisälle nukkumaan. Jos vauvasi on ihan vasta syntynyt ryhmän alettua, voit halutessasi ilmoittautua seuraavaan alkavaan ryhmään.

Perjantaisin Äiti-vauva -ryhmän jatkotapaamisia.


Seuraavat Äiti-vauva -ryhmät ensisynnyttäjille alkavat:

marras-joulu 2019-tammi 2020 synnyttäneet alkaen 5.3.2020                                     
helmi-maalis-huhtikuussa 2020 synnyttäneet alkaen 7.5.2020

Syksyn 2020 ensimmäinen ryhmä

touko-kesä-heinäkuussa 2020 synnyttäneet alkaen 27.8.2020

Ryhmät kokoontuvat noin 10 kertaa, jonka jälkeen mahdollisuus jatkotapaamisille perjantai-iltapäivisin. Tiedustelut ja ilmoittautuminen puhelimitse 09-310 61796, sähköpostitse perhetalo.kajuutta@hel.fi
tai käymällä perhetalossa.   


Perhetalo Kajuutassa järjestetään myös vauvojen värimaalausta, vauvajumppaa, vauvahierontaa ja vauvasirkusta. Niistä tiedotamme erikseen. 


Vauvaperhetoiminta Myllypuro-Vartiokylä -alueella


Valvottaako vauva? Leikkipuistotyöntekijät sekä lapsiperheiden perhetyön sosiaaliohjaajat järjestävät ryhmämuotoista uniohjausta perheille, joissa vanhemmat tuntevat 6 12 kuukauden ikäisen vauvan "yöelämän" ongelmalliseksi. Vauva on vaikea laittaa nukkumaan, saada nukahtamaan tai vauva heräilee useasti yön aikana. Lisätietoja tulevista uniohjausryhmistä.
JAA
04.03.2020 16:58