Suoraan sisältöön

Koululaiset

Leikkipuisto Kiiltotähti järjestää koululaisten iltapäivätoimintaa 1.-2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille. Toiminta järjestetään perusopetuslain mukaisena ryhmätoimintana syksystä 2021 alkaen.

 

Tietoja toiminnasta

Lapsilla on mahdollisuus leikkiin kavereiden kanssa, taiteelliseen toimintaan, pelaamiseen, ulkoiluun, retkeilyyn sekä mahdollisuus läksyjen tekemiseen ja rentoutumiseen. Toimintaa ideoidaan, suunnitellaan ja järjestetään yhdessä lasten kanssa. Leikkipuistossa järjestetään vähintään neljä kertaa vuodessa osallisuuden foorumi, jossa toimintaan osallistuvien lasten kanssa käsitellään leikkipuiston ajankohtaisia aiheita, ja leikkipuiston arjen touhuja. Iltapäivätoiminnassa on toisia kunnioittava, turvallinen ja kannustava toimintaympäristö.

 

Toiminta-aika

Iltapäivätoiminta alkaa lapsen koulupäivän päätyttyä ja päättyy klo 16. Toimintaa ei järjestetä koulujen loma-aikana eikä lauantaikoulupäivinä.

 

Asiakasmaksut
Iltapäivätoiminnan asiakasmaksu on 100 euroa/kk klo 16 päättyvässä toiminnassa. Asiakasmaksuun on mahdollisuus hakea maksuhuojennusta tai -vapautusta.

 

Katso tästä tulorajat ja maksuvapautuksen hakuohjeet

Asiakasmaksuohjeet lähetetään iltapäivätoiminnan paikkapäätöksen mukana.

 

Hakuohje

Iltapäivätoiminnan hakuaika on 22.3.- 23.4.2021

https://www.hel.fi/helsinki/fi/kasvatus-ja-koulutus/perusopetus/aamu-ja-iltapaivatoiminta/iltapaivatoiminta/iltapaivatoiminta


Koululaisista on hauskaa, kun on kavereita ja saa itse valita mieluisaa tekemistä. Leikkipuiston koululaisten iltapäivätoiminnassa lapset saavat leikkiä, pelata, ulkoilla ja rentoutua itsekseen ja kavereiden kanssa. Päivittäin vaihtelevat ohjatut toiminnat sisältävät kädentaitoja, liikunnallisia puuhia, musisointia, lasten itse keksimiä leikkejä ja kerhoja. Ohjattuun toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista, mutta kannustamme lapsia kokeilemaan uusia juttuja!

Lapset vaikuttavat itse toiminnan suunnitteluun ja sisältöihin. Meille on tärkeää tuntea lasten kiinnostuksen kohteet ja kuulla lasten ajatuksia toiminnan sisällöistä. Perinteisesti leikkipuisto Kiiltotähden iltapäivät ovat olleet liikuntapainotteisia, ja meillä on tähän tarkoitukseen hyvät puitteet sillä pihalla on mahdollista pelata sählyä, koripalloa, jalkapalloa, pingistä ym. Lisäksi meillä on iltapäivisin käytössä päiväkodin liikuntasali, josta löytyy välineitä monenlaiseen sisäliikuntaan.


Kiiltotähden arjen käytäntöjä:

Leikkipuistoon tullessaan lapset tervehtivät ohjaajaa vievät repun paikalleen naulakkoon. Tämä on merkki, että lapsi on tullut toimintaan.

Kännykät jätetään reppuihin, lapsen saa parhaiten kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen.

Iltapäivä alkaa ulkoilulla. Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä, että leikkiminen olisi hauskaa säällä kuin säällä.

Välipalaa on tarjolla klo 13.30-14.30

Vanhemmat voivat päättää saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta vai haetaanko hänet. Tämä tieto on tärkeä olla ohjaajilla.

 12.02.2021 15:15