Suoraan sisältöön

Koululaiset

Koululaisista on hauskaa, kun on kavereita ja saa itse valita mieluisaa tekemistä. Leikkipuiston koululaisten iltapäivätoiminnassa lapset saavat leikkiä, pelata, ulkoilla ja rentoutua itsekseen ja kavereiden kanssa. Päivittäin vaihtelevat ohjatut toiminnat sisältävät kädentaitoja, liikunnallisia puuhia, musisointia, lasten itse keksimiä leikkejä ja kerhoja ja silloin tällöin retkiä lähialueille ja ympäri Helsinkiä. Ohjattuun toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista, mutta kannustamme lapsia kokeilemaan uusia juttuja!

Lapset vaikuttavat itse toiminnan suunnitteluun ja sisältöihin. Meille on tärkeää tuntea lasten kiinnostuksen kohteet ja kuulla lasten ajatuksia toiminnan sisällöistä. Leikkipuistossa järjestetään vähintään neljä kertaa vuodessa osallisuuden foorumi, jossa toimintaan osallistuvien lasten kanssa käsitellään leikkipuiston ajankohtaisia aiheita, suunnitellaan koulujen loma-ajan toimintaa ja leikkipuiston arjen touhuja.

Ohje leikkipuiston iltapäivätoimintaan ilmoittautumisesta.  

Leikkipuisto Kiiltotähden koululaisten iltapäivä

Ma: sali käytössä/ulkoliikuntaa

Ti: kädentaitoja

Ke: sali käytössä/ulkoliikuntaa

To: mediapäivä

Pe: kokkikerho

 

Kiiltotähden arjen käytäntöjä:

-Leikkipuistoon tullessaan lapset tervehtivät ohjaajaa vievät repun paikalleen naulakkoon. Tämä on merkki, että lapsi on tullut toimintaan.

Kännykät jätetään reppuihin, lapsen saa parhaiten kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen.

-Iltapäivä alkaa ulkoilulla. Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä, että leikkiminen olisi hauskaa säällä kuin säällä.

-Välipalaa on tarjolla klo 13.30-14.30

-Vanhemmat voivat päättää saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta vai haetaanko hänet. Tämä tieto on tärkeä olla ohjaajilla.

 

Leikkipuisto Kiiltotähti koulujen loma-aikana 2018-2019

Leikkipuisto Kiiltotähti on kiinni viikolla 52 ja auki viikolla 1 poislukien 1. tammikuuta 2019.

 

Koululaisten osallistavan toiminnan tuloksia:

 23.01.2019 12:56