Suoraan sisältöön

Koululaiset

Koululaisista on hauskaa, kun on kavereita ja saa itse valita mieluisaa tekemistä. Leikkipuiston koululaisten iltapäivätoimin-nassa lapset leikkivät, pelaavat, ulkoilevat ja rentoutuvat kavereiden kanssa tai halutessaan itsekseen. Päivittäin vaihtelevat ohjatut toiminnat sisältävät kädentaitoja, liikunnallisia puuhia, musisointia, lasten itse keksimiä leikkejä ja kerhoja ja silloin tällöin retkiä lähialueille ja ympäri Helsinkiä. Ohjattuun toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista, mutta kannustamme lapsia kokeilemaan uusia juttuja!

Lapset vaikuttavat itse toiminnan suunnitteluun ja sisältöihin. Meille on tärkeää tuntea lasten kiinnostuksen kohteet ja kuulla lasten ajatuksia toiminnan sisällöistä. Leikkipuistossa järjestetään vähintään neljä kertaa vuodessa osallisuuden foorumi, jossa toimintaan osallistuvien lasten kanssa käsitellään leikkipuiston ajankohtaisia aiheita, suunnitellaan koulujen loma-ajan toimintaa ja leikkipuiston arjen touhuja. Ohje leikkipuiston iltapäivätoimintaan ilmoittautumisesta.

Iltapäivien viikko-ohjelma

Koululaisten viikko-ohjelma suunnitellaan viikoittain. Koululaisten viikko-ohjelman voi lukea muurahaispatsaan kyltistä, joka sijaitsee kuistilla.


      


Kimmon arjen käytäntöjä

  • Leikkipuistoon tullessaan lapset tervehtivät ohjaajaa ja vievät reput kuistin naulakkoon. 
  • Voit soittaa myös leikkipuiston puhelimeen, kun haluat yhteyden lapseen.
  • Joka päivä ulkoillaan. Säänmukaiset, nimikoidut vaatteet ovat tärkeitä, jotta leikkiminen olisi hauskaa säällä kuin säällä.
  • Välipalaa on tarjolla klo 13.30-14.30 (myöhempi koulusta pääseminen huomioidaan)

  • Vanhemmat ilmoittavat lähteekö lapsi leikkipuistosta itse vai haetaanko hänet. Tämä on tärkeä tieto lapsen turvallisuuden kannalta.
  • Päivän leikeissä koululaiset oppivat kaveritaitoja. Joskus lasten välille tulee ristiriitatilanteita. Ohjaamme lapsia käyttämään Verso-sovittelumenetelmää ja autamme sopimaan riidat leikkipuistopäivän aikana. Tarvittaessa kutsumme vanhempia mukaan selvittämään asioita yhdessä. Meihin voi myös olla aina yhteydessä lasten kaverisuhteisiin liittyen.

Leikkipuisto Kimmo koulujen loma-aikana 2019-2020

Koululaisten loma-aikoina järjestetään toimintaa yhdessä alueen muiden puistojen kanssa. Leikkipuisto Kimmo on suljettu syyslomalla 14.–18.10.2019. Kallio-Pasila-Vallila -alueen leikkipuistojen syysloman toiminta pikkulapsiperheille ja koululaisille julkaistaan myöhemmin.

Ajankohtaista


    
JAA
30.08.2019 14:41