Suoraan sisältöön

Koululaiset

Helsingin leikkipuistojen koululaisten toiminnassa lapsilla on mahdollisuus ohjattuun leikkiin, liikkumiseen, pelaamiseen ja ulkoiluun sekä kavereiden tapaamiseen ja rentoutumiseen.

Päivittäin vaihtelevaa ohjattua toimintaa järjestetään sekä sisällä että ulkona. Toiminta on monipuolista lapsen leikkiin, liikkumiseen, taiteisiin ja kulttuuriperintöön perustuvaa sekä mahdollistaa myönteiset oppimiskokemukset. Leikkipuistossa lapset ovat aktiivisia toimijoita; toiminnan suunnittelu ja toteutus lähtevät lasten toiveista ja tarpeista.

Ilmoittautuminen syksyn 2021 maksuttomaan leikkipuistojen koululaisten toimintaan alkaa 22.3.2021. Leikkipuiston koululaisten toimintaan voi ilmoittautua läpi toimintakauden. Leikkipuistossa voi ilmoittautua myös 36,10 €/kk maksavaan välipalaan tai lapsella voi olla omat eväät mukana. Välipalamaksusta voi hakea maksuvapautusta.

Lapsi voi osallistua toimintaan päivittäin tai epäsäännöllisesti. Huoltaja ilmoittaa leikkipuistoon lapsen poissaolopäivät, kotiinlähtöajan ja tiedon lapsen itsenäisestä kotiinlähdöstä. Jos lapsi ei saavu sovitusti leikkipuistoon tai poistuu ilmoittamatta toiminta-aikana, ilmoitamme siitä huoltajalle. Leikkipuistossa ohjaajat huolehtivat lasten ja toimintaympäristön turvallisuudesta.

Päivittäinen toiminta alkaa lapsen koulutyön päätyttyä ja päättyy klo 16.30.

Lisätietoa ja ohjeet leikkipuistojen koululaisten toimintaan ilmoittautumisesta www.hel.fi/leikkipuistot/koululaiset

Iltapäivien viikko-ohjelma

Koululaisten viikko-ohjelma suunnitellaan viikoittain. Koululaisten viikko-ohjelman voi lukea muurahaispatsaan kyltistä, joka sijaitsee kuistilla.

Kimmon arjen käytäntöjä
  • Leikkipuistoon tullessaan lapset tervehtivät ohjaajaa ja vievät reput kuistin naulakkoon. 
  • Voit soittaa myös leikkipuiston puhelimeen, kun haluat yhteyden lapseen.
  • Joka päivä ulkoillaan. Säänmukaiset, nimikoidut vaatteet ovat tärkeitä, jotta leikkiminen olisi hauskaa säällä kuin säällä.
  • Välipalaa on tarjolla klo 13.30-14.30 (myöhempi koulusta pääseminen huomioidaan)
  • Vanhemmat ilmoittavat lähteekö lapsi leikkipuistosta itse vai haetaanko hänet. Tämä on tärkeä tieto lapsen turvallisuuden kannalta.
  • Lapset saavat mielenkiintonsa mukaan osallistua ohjattuihin tuokioihin, joiden sisältöihin he ovat saaneet vaikuttaa.
  • Päivän leikeissä koululaiset oppivat kaveritaitoja. Joskus lasten välille tulee ristiriitatilanteita. Ohjaamme lapsia käyttämään Verso-sovittelumenetelmää ja autamme sopimaan riidat leikkipuistopäivän aikana. Tarvittaessa kutsumme vanhempia mukaan selvittämään asioita yhdessä. Meihin voi myös olla aina yhteydessä lasten kaverisuhteisiin liittyen.

Leikkipuisto Kimmo koulujen loma-aikana 2020-2021

Alueemme Leikkipuistoyksikkö Kallio-Pasila-Vallilan kahdeksan leikkipuistoa järjestävät koululaisille loma-aikoina ohjelmaa. Näistä lisätietoa lähempänä loma-aikoja.


14.04.2021 10:24