Suoraan sisältöön

Koululaiset

Koululaisista on hauskaa, kun on kavereita ja saa itse valita mieluisaa tekemistä. Leikkipuiston koululaisten iltapäivätoiminnassa lapset saavat leikkiä, pelata, ulkoilla ja rentoutua itsekseen ja kavereiden kanssa. Päivittäin vaihtelevat ohjatut toiminnat sisältävät kädentaitoja, liikunnallisia puuhia, musisointia, lasten itse keksimiä leikkejä ja kerhoja ja silloin tällöin retkiä lähialueille ja ympäri Helsinkiä. Ohjattuun toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista, mutta kannustamme lapsia kokeilemaan uusia juttuja! Ohje leikkipuiston iltapäivätoimintaan ilmoittautumisesta.

Lapset vaikuttavat itse toiminnan suunnitteluun ja sisältöihin. Meille on tärkeää tuntea lasten kiinnostuksen kohteet ja kuulla lasten ajatuksia toiminnan sisällöistä. Leikkipuistossa järjestetään vähintään neljä kertaa vuodessa osallisuuden foorumi, jossa toimintaan osallistuvien lasten kanssa käsitellään leikkipuiston ajankohtaisia aiheita, suunnitellaan koulujen loma-ajan toimintaa ja leikkipuiston arjen touhuja. 


       


Lahnalahden iltapäivien käytäntöjä:


-Leikkipuistoon tullessaan ohjaaja merkkaa koululaisen saapuneeksi ja lapset vievät repun niille kuuluvalle paikalle.

-Koululaisen poissaolosta tulee ilmoittaa leikkipuistoon. Kännykät jätetään reppuihin, lapsen saa parhaiten kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen.

-Leikkipuistossa ulkoillaan paljon. Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä, että leikkiminen olisi hauskaa säällä kuin säällä.

-Päivärytmi: Klo 12.00-13.15 ulkoilua, klo 13.15-14.30 (15.00) välipala (joustava aikataulu), klo 13.15-16.30 sisä- ja ulkotoimintaa sään, toiveiden ja tilanteiden mukaan.

-Vanhemmat sopivat saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta vai haetaanko hänet. Tämä tieto tulee olla myös ohjaajilla.

-Leikkipuistoon tuodut tavarat (puhelimet, lelut jne.) ovat omalla vastuulla.

 -Joskus tulee riitaa lasten välille. Ajattelemme, että arjen erimielisyydet ovat hyvien hetkien lisäksi erinomainen mahdollisuus oppia kaveritaitoja. Ohjaajat auttavat sopimaan riidat leikkipuistopäivän aikana. Kun katsomme tarpeelliseksi, kutsumme vanhemmat mukaan selvittämään asioita yhdessä. Meihin voi myös olla aina yhteydessä lasten kaverisuhteisiin liittyen.  


    06.10.2020 10:41