Suoraan sisältöön

Koululaiset

Helsingin leikkipuistojen koululaisten toiminnassa lapsilla on mahdollisuus ohjattuun leikkiin, liikkumiseen, pelaamiseen ja ulkoiluun sekä kavereiden tapaamiseen ja rentoutumiseen. Toiminta on sisällöltään suunnattu alakouluikäisille lapsille.

Päivittäin vaihtelevaa ohjattua toimintaa järjestetään sekä sisällä että ulkona. Toiminta on monipuolista lapsen leikkiin, liikkumiseen, taiteisiin ja kulttuuriperintöön perustuvaa sekä mahdollistaa myönteiset oppimiskokemukset. Leikkipuistossa lapset ovat aktiivisia toimijoita; toiminnan suunnittelu ja toteutus lähtevät lasten toiveista ja tarpeista.

Leikkipuisto Lehdokin 1.-luokkalaisten koululaisten toiminta alkaa Pasilan peruskoulun pihalta (Savonkatu 2) koulupäivän päätyttyä lukujärjestyksen mukaisesti lukuvuonna 2022-2023. Leikkipuisto Lehdokin ohjaajat kulkevat yhdessä pienten koululaisten kanssa Lehdokin leikkipuistoon, jossa koululaisten toiminta päättyy 16.30 mennessä. 

Ilmoittautuminen syksyn 2022 maksuttomaan leikkipuistojen koululaisten toimintaan on 21.3-22.4.2022. Leikkipuiston koululaisten toimintaan voi ilmoittautua läpi toimintakauden. Syksyn 2022 kouluikäisten leikkipuistotoimintaan ilmoittaudutaan paperilomakkeella suoraan toimintaa järjestävään puistoon. Leikkipuistossa voi ilmoittautua myös 36,10 €/kk maksavaan välipalaan tai lapsella voi olla omat eväät mukana. Välipalamaksusta voi hakea maksuvapautusta.
 
Päivittäinen toiminta alkaa lapsen koulupäivän päätyttyä ja päättyy klo 16.30.


Ilmoittautumisohjeet  lukuvuodelle 2022-2023

1. Lataa lomake tästä (pdf). Saat lomakkeen myös leikkipuistosta.
2. Voit ilmoittaa lapsesi leikkipuiston koululaisten toimintaan ja 36,10 €/kk maksavaan välipalaan tai leikkipuiston koululaisten toimintaan ilman maksullista välipalaa. Leikkipuistojen välipalamaksusta voi hakea vapautusta tällä lomakkeella (pdf)
3. Lataa perustietoilmoitus tästä (pdf). Saat lomakkeen myös leikkipuistosta.
4. Palauta molemmat lomakkeet koululaisten toimintaa järjestävään leikkipuistoon.
Lisätiedot: Leikkipuisto Lehdokki, lp.lehdokki@hel.fi, 09 310 42 578.


Leikkipuisto Lehdokin arjen käytäntöjä


• Leikkipuistoon tullessaan lapset tervehtivät ohjaajaa ja vievät repun paikalleen naulakkoon.

• Kännykät jätetään reppuihin, lapsen saa parhaiten kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen 09 310 42 578

• Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä, jotta leikkiminen olisi hauskaa säällä kuin säällä.

• Vanhemmat voivat päättää, saako lapsi lähteä itse iltapäivätoiminnasta vai haetaanko hänet. Tämä tieto on tärkeä olla ohjaajilla.

• Joskus tulee riitaa lasten välille. Ajattelemme, että arjen riidat ovat hyvien hetkien lisäksi erinomainen mahdollisuus oppia kaveritaitoja. Ohjaamme lapsia keskustelemalla ja autamme lapsia sopimaan riidat leikkipuistopäivän aikana. Joskus, kun on tarpeen, kutsumme vanhempia mukaan selvittämään asioita yhdessä. Meihin voi myös aina olla yhteydessä lasten asioihin ja kaverisuhteisiin liittyen.

• Toiminta muokkautuu lasten toiveiden pohjalta päivittäin.Koulujen loma-aikojen toiminta 2022 - 2023

Alueemme Leikkipuistoyksikkö Kallio-Pasila-Vallilan kahdeksan leikkipuistoa järjestävät koululaisille loma-aikoina maksutonta ohjelmaa mm. päiväleirejä, retkiä. Näistä lisätietoa lähempänä loma-aikoja.
 


Ajankohtaista


    
18.03.2022 12:16