Suoraan sisältöön

Leikkipuisto Linja

Toinen linja 6
00530 Helsinki
PL 53977, 00099 Helsingin kaupunki
+358 9 310 42570
Toimipiste kartalla

Leikkipuisto Linja


Leikkipuisto Linja

Haku koululaisten iltapäivätoimintaan ensi lukuvuodelle on 6.3. –1.5.2023.


Koululaisten iltapäivätoimintaa järjestetään 1.–2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille. Toiminta järjestetään perusopetuslain mukaisena ryhmätoimintana.

Hakuohjeet löytyvät osoitteesta hel.fi/iltapaivatoiminta 


Leikkipuisto Linjan 1-luokkalaisten iltapäivätoiminta alkaa Kallion ala-asteen väistötilasta Porvoonkatu 2 heti koulupäivän päättymisen jälkeen lukujärjestyksen mukaisesti. Ohjaajat kulkevat leikkipuisto Linjaan 1-luokkalaisten kanssa.


***********************************************************************************************************


Leikkipuisto on kiinni ajalla 9.1.-4.6.2023 varhaiskasvatuksen henkilöstötilanteen johdosta..

Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksessa kärsitään vaikeasta henkilöstövajeesta, jonka johdosta leikkipuistojen henkilöstöä joudutaan siirtämään määräaikaisesti työskentelemään päiväkoteihin turvataksemme lakisääteiset palvelut. Leikkipuiston työntekijät ovat siirtyneet määräaikaisesti töihin päiväkoteihin ajalla 9.1.–4.6.2023. Leikkipuisto pysyy tämän ajan suljettuna.  Kaikki leikkipuiston ohjattu toiminta on valitettavasti kiinni leikkipuiston sulkuajan. Ohjattua toimintaa on mm. kerhotoiminta, uniohjaus, vauvaperhetoiminta, avoin iltapäivätoiminta, Kotiva-kurssit sekä Kotoklubi Kanelin toiminta.   Kevään aikana avoinna on 25 leikkipuistoa. Katso avoinna ja suljettuna olevat leikkipuistot.

Leikkipuiston piha-alue on perheiden käytössä myös leikkipuiston ollessa suljettuna. Alueella on myös avoimia puistoja, joista löydätte lisätietoja www.hel.fi/leikkipuistot.

Lisäksi leikkipuisto Loru toimii Oodissa.  

Sovitut, vakituiset ilta- ja viikonloppukäytöt leikkipuistossa jatkuvat. Ilta- ja viikonloppukäyttöä on vain pysyville asiakkaille, joilla on sovittu viikoittainen kerho tai vastaavaa toimintaa ja tilaan avaimet. Vuokraaja huolehtii tilan siivouksesta.  Alueen avoinna olevissa puistoissa ilta- ja viikonloppukäyttö jatkuu normaalisti.  

Mikäli lapsenne on osallistunut iltapäivätoiminnan yhteydessä maksulliseen välipalaan, tulette saamaan maksuhyvityksen siltä ajalta, kun iltapäivätoimintaa ei ole järjestetty. Tämä ei edellytä teiltä toimenpiteitä, vaan hyvitys tulee automaattisesti. 

Pahoittelemme perheille leikkipuiston sulkemisesta aiheutuvaa vaivaa. Kesätoiminta sekä kesäruokailu käynnistyvät osassa puistoista 5.6.2023 ja tiedotamme siitä myöhemmin lisää. 

Sirpa Juuri

varhaiskasvatuksen aluepäällikköLapsiperheiden ohjattu toiminta — kevät 2023lp.linja@hel.fi

p. 09 310 42570

Avoinna arkisin ma-pe klo 9.30 16.30 

(Koululaisten loma-aikoina ma-pe klo 9.00 16.00)


Leikkipuistojen ja perhetalojen sisätilat, leikkipuistojen piha-alueet, kiinteät leikkivälineet ja pihalelut ovat lasten ja perheiden käytössä. Aamupäivisin järjestämme viikko-ohjelman mukaista toimintaa pikkulapsiperheille ja iltapäivisin ohjamme koululaisten toimintaa. Aamupäivätoimintoihin ei tarvise ilmoittautua etukäteen. Puistossa on pieni ryhmähuone, jossa voi lämmittää omia ruokia ja keittää kahvia/teetä. 


Tilavaraukset 

Leikkipuisto Linja perehdyttää vuokralaisia tilojen käyttöön aina perjantaisin klo 9.

Leikkipuisto Linjan tilaa voi varata esimerkiksi perhejuhliin, toiminnan järjestämiseen ja kokouksiin arki iltaisin alkaen klo 17 ja viikonloppuisin vapaasti. Tilavaraukset tehdään suoraan leikkipuistoon sähköpostitse tai puhelimitse.  Tilojen vuokraaminen edellyttää perehdytyksessä käymistä ja vuokrasopimuksen täyttämistä. 

Lisätietoja vuoraamisesta: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kasvatus-ja-koulutus/leikki-ja-avoin-toiminta/leikkipuistot/vuokraaminen/


Varhaiskasvatuksen paperihakemusten vastaanotto

Varhaiskasvatuksen palveluohjausyksikkö aloittaa toiminnan 4.10. ja samaan aikaan Asti-asiointipalvelu tulee käyttöön myös suomenkieliseen varhaiskasvatukseen haettaessa. Paperihakeminen on edelleen mahdollista ja leikkipuistot ottavat hakemuksia vastaan. 

Lisätietoa Astista ja palveluohjausyksiköstä löydät Helmen uutisesta


Kuvaus leikkipuisto Linjasta

Leikkipuisto Linjan piha-alue on aidattu. Linjan pihalta löytyvät hiekkalaatikko, jalkapallokenttä, liukumäkiä, vauvakeinut, isoja keinuja, kiipeilyteline, kiipeilyverkko ja uima-allas. Talvisin kenttä jäädytetään luisteluradaksi. Leikkipuistoon pääset hyvin julkisilla kulkuvälineillä, puiston vierestä löytyy maksullinen parkkipaikka.

Leikkipuiston ohjelman ajankohtaiset asiat ja tarkemmat toiminnan sisällöt päivitetään Facebookissa ja instagramissa sekä leikkipuisto Linjan nettisivuilla. 


Stadin leikkipuisto verkossa lapsille ja lapsiperheille löytyy Helsinki-kanavalta, kohdasta Videosarjat nimellä Tänään leikitään leikkipuistossa. 


https://www.facebook.com/pages/category/Playground/Leikkipuisto-Linja-346300358808690/

https://www.instagram.com/leikkipuistolinja/?hl=fi


Tulosta puiston tapahtumat

Tulevaa toimintaa:

07.03.2023 16:28