Suoraan sisältöön

Koululaiset

Koululaisista on hauskaa, kun on kavereita ja saa itse valita mieluisaa tekemistä. Leikkipuiston koululaisten iltapäivätoimin-nassa lapset saavat leikkiä, pelata, ulkoilla ja rentoutua itsekseen ja kavereiden kanssa. Päivittäin vaihtelevat ohjatut toiminnat sisältävät kädentaitoja, liikunnallisia puuhia, lasten itse keksimiä leikkejä ja kerhoja ja silloin tällöin retkiä lähialueille ja ympäri Helsinkiä. Ohjattuun toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista, mutta kannustamme lapsia kokeilemaan uusia juttuja!

Lapset vaikuttavat itse toiminnan suunnitteluun ja sisältöihin. Meille on tärkeää tuntea lasten kiinnostuksen kohteet ja kuulla lasten ajatuksia toiminnan sisällöistä. Leikkipuistossa järjestetään vähintään neljä kertaa vuodessa osallisuuden foorumi, jossa toimintaan osallistuvien lasten kanssa käsitellään leikkipuiston ajankohtaisia aiheita, suunnitellaan koulujen loma-ajan toimintaa ja leikkipuiston arjen touhuja. Ohje leikkipuiston iltapäivätoimintaan ilmoittautumisesta.

Leikkipuisto Linjan iltapäivien viikko-ohjelma

Koululaisten vaihtuva viikko-ohjelma

Linjan arjen käytäntöjä

 • Leikkipuistoon tullessaan lapset tervehtivät ohjaajaa ja vievät repun paikalleen naulakkoon. Lapset merkkaavat itsensä saapuneiksi nimilistaan.
 • Syksyn vanhempainillassa sovittiin kännyköiden käytöstä puistossa. Pelipäivinä  perjantaisin lapset saavat käyttää kännykkää tunnin verran. Muina aikoina kännykkää käytetään vain tarvittaessa yhteydenpitoon vanhempiin tai muissa poikkeustilanteissa. Lapsen saa parhaiten kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen.
 • Iltapäivä alkaa ulkoilulla klo 12-13. Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä, jotta
  leikkiminen olisi hauskaa säällä kuin säällä.
 • Sisällä- ja ulkonaoloa porrastetaan, jotta rauhalliset sisäleikit mahdollistuisivat ja melutaso pysyisi kohtuullisena. Näin lapset saavat myös ulkoilua päivittäin.
 • Välipalaa on tarjolla klo 13-15.
 • Lapset saavat mielenkiintonsa mukaan osallistua erilaisiin ohjattuihin tuokioihin, joiden sisältöihin he ovat saaneet vaikuttaa.
 • Viikoittain pidämme koululaisten kokouksen, jossa käsitellään lapsiryhmästä ja henkilökunnalta nousseita asioita.
 • Vanhemmat voivat päättää saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta vai haetaanko hänet. Tämä tieto sekä kellonaika on tärkeä olla ohjaajilla.
 • Joskus tulee riitaa lasten välille. Ajattelemme, että arjen riidat ovat hyvien hetkien lisäksi erinomainen mahdollisuus oppia kaveritaitoja. Ohjaajat ovat lasten tukena ristiriitoja selviteltäessä, ja kaikki ikävät tilanteet selvitetään saman päivän aikana. Joskus, kun on tarpeen kutsumme vanhempia mukaan selvittämään asioita yhdessä. Meihin voi myös olla aina yhteydessä lasten kaverisuhteisiin liittyen.

Ajankohtaista

Koululaisten foorumit

Pöytäkirja koululaisten foorumista

Keskustelimme myös siitä, millä pienillä teoilla saamme lisättyä kaikkien hyvinvointia puistossa. Koululaisilta nousivat erityisesti seuraavat asiat:

Otetaan kaikki mukaan leikkiin.
Ei soiteta ovikelloa turhaan.
Ollaan ystävällisiä toisille. Ei kiusata toisia.
Jokainen huolehtii omalta osaltaan siitä, että sisätiloissa melutaso ei nouse liian korkeaksi.
Jalkapallomaalit ovat pelaamista, ei kiipeilemistä varten.
Peleistä, legoista, palloista ja pelimailoista annetaan pantti, jonka lapsi saa takaisin kun peliväline palautettu. 


    


06.03.2020 12:15