Suoraan sisältöön

Koululaiset

Koululaisista on hauskaa, kun on kavereita ja saa itse valita mieluisaa tekemistä. Leikkipuiston koululaisten iltapäivätoiminnassa lapset saavat leikkiä, pelata, ulkoilla ja rentoutua itsekseen ja kavereiden kanssa. Päivittäin vaihtelevat ohjatut toiminnat sisältävät kädentaitoja, liikunnallisia puuhia, musisointia, lasten itse keksimiä leikkejä ja kerhoja ja silloin tällöin retkiä lähialueille ja ympäri Helsinkiä. Ohjattuun toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista, mutta kannustamme lapsia kokeilemaan uusia juttuja!

Lapset vaikuttavat itse toiminnan suunnitteluun ja sisältöihin. Meille on tärkeää tuntea lasten kiinnostuksen kohteet ja kuulla lasten ajatuksia toiminnan sisällöistä. Leikkipuistossa järjestetään vähintään neljä kertaa vuodessa osallisuuden foorumi, jossa toimintaan osallistuvien lasten kanssa käsitellään leikkipuiston ajankohtaisia aiheita ja arjen touhuja. Ohje leikkipuiston iltapäivätoimintaan ilmoittautumisesta.

Lohikäärmepuiston iltapäivien viikko-ohjelma

Viikko-ohjelma tarkentuu koululaisten toiveiden, toteutettavissa olevien mahdollisuuksien mukaan.
Joka päivä klo 14 kivaa yhdessä (liikuntaa, pihaleikkejä, arkartelua tms)
Maanataisin Pokemon go-pelipäivä
Torstaisin pelipäivä välipalan jälkeen


       


Lohikäärmepuiston arjen käytäntöjä

  • Leikkipuistoon tullessaan toivomme lapset tervehtivät ohjaajaa ja vievät repun reppunaulakkoon välikössä.
  • Lapsen saa parhaiten kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen, koska kännykät häiritsevät leikkimistä ja ovat toivottavasti repussa.
  • Säänmukaiset vaatteet ovat tärkeitä, koska ulkoilemme päivittäin säällä kuin säällä.
  • Välipalaa on tarjolla klo 13.30-14.30 pääsääntöisesti välikössä.
  • Vanhemmat voivat päättää saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta vai haetaanko hänet. Tämä tieto on tärkeä olla ohjaajilla.
  • Joskus tulee riitaa lasten välille. Riidat pyritään sopimaan lasten kesken ohjaajien avustuksella. Jos sopua ei löydy tai isommissa riidoissa, olemme yhteydessä kotiin.
  • Vanhemmat ovat erittäin tervetulleita tutustumaan iltapäivän toimintaan ja kyselemään lapsen kuulumisia.
    


23.09.2020 10:05