Suoraan sisältöön

Koululaiset

Helsingin leikkipuistojen koululaisten toiminnassa lapsilla on mahdollisuus ohjattuun leikkiin, liikkumiseen, pelaamiseen ja ulkoiluun sekä kavereiden tapaamiseen ja rentoutumiseen.

Päivittäin vaihtelevaa ohjattua toimintaa järjestetään sekä sisällä että ulkona. Toiminta on monipuolista lapsen leikkiin, liikkumiseen, taiteisiin ja kulttuuriperintöön perustuvaa sekä mahdollistaa myönteiset oppimiskokemukset. Leikkipuistossa lapset ovat aktiivisia toimijoita; toiminnan suunnittelu ja toteutus lähtevät lasten toiveista ja tarpeista.
Ilmoittautuminen syksyn 2021 maksuttomaan leikkipuistojen koululaisten toimintaan alkaa 22.3.2021. Leikkipuiston koululaisten toimintaan voi ilmoittautua läpi toimintakauden. Leikkipuistossa voi ilmoittautua myös 36,10 €/kk maksavaan välipalaan tai lapsella voi olla omat eväät mukana. Välipalamaksusta voi hakea maksuvapautusta hakulomakkeella.

Lapsi voi osallistua toimintaan päivittäin tai epäsäännöllisesti. Huoltaja ilmoittaa leikkipuistoon lapsen poissaolopäivät, kotiinlähtöajan ja tiedon lapsen itsenäisestä kotiinlähdöstä. Jos lapsi ei saavu sovitusti leikkipuistoon tai poistuu ilmoittamatta toiminta-aikana, ilmoitamme siitä huoltajalle. Leikkipuistossa ohjaajat huolehtivat lasten ja toimintaympäristön turvallisuudesta.

Päivittäinen toiminta alkaa lapsen koulutyön päätyttyä ja päättyy klo 16.

HAKUOHJEET

Iltapäivätoiminnan hakuaika on ympäri vuoden

HakuohjeLohikäärmepuiston koululaisten toiminnan teemat:

16.8.-30.9.       Kaveri ja tunnetaidot
1.10.-14.11.     Turvalliset digitaidot
15.11.-23.12.   Lasten valinta = Lasten valinta
10.1.-28.2.       Liikunta ja ympäristö
1.3.-15.4.         Ilmaisutaidot
19.4.-31.5.       Helsinki tutuksi


Syyslomalla 18.-22.10 ei tarjoilla välipalaa


Lohikäärmepuiston arjen käytäntöjä

  • Leikkipuistoon tullessaan toivomme lapset tervehtivät ohjaajaa ja vievät repun reppunaulakkoon välikössä.
  • Lapsen saa parhaiten kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen, koska kännykät häiritsevät leikkimistä ja ovat toivottavasti repussa.
  • Säänmukaiset vaatteet ovat tärkeitä, koska toimimme ulkona koronan vuoksi  säällä kuin säällä.
  • Välipalaa on tarjolla klo 13.30-14.30 pääsääntöisesti välikössä.
  • Vanhemmat voivat päättää saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta vai haetaanko hänet. Tämä tieto on tärkeä olla ohjaajilla.
  • Joskus tulee riitaa lasten välille. Riidat pyritään sopimaan lasten kesken ohjaajien avustuksella. Jos sopua ei löydy tai isommissa riidoissa, olemme yhteydessä kotiin.
  • Vanhemmat ovat erittäin tervetulleita tutustumaan iltapäivän toimintaan ja kyselemään lapsen kuulumisia.

03.09.2021 13:23