Suoraan sisältöön

Koululaiset

Helsingin leikkipuistojen koululaisten toiminnassa lapsilla on mahdollisuus ohjattuun leikkiin, liikkumiseen, pelaamiseen ja ulkoiluun sekä kavereiden tapaamiseen ja rentoutumiseen.

 

Päivittäin vaihtelevaa ohjattua toimintaa järjestetään sekä sisällä että ulkona. Toiminta on monipuolista ja se perustuu leikkiin, liikkumiseen, taiteisiin ja kulttuuriperintöön. Lisäksi se mahdollistaa myönteiset oppimiskokemukset. Leikkipuistossa lapset ovat aktiivisia toimijoita; toiminnan suunnittelu ja toteutus lähtevät lasten toiveista ja tarpeista.

 

Ilmoittautuminen syksyn 2021 maksuttomaan leikkipuistojen koululaisten toimintaan alkaa 22.3.2021. Leikkipuiston koululaisten toimintaan voi ilmoittautua läpi toimintakauden. Leikkipuistossa voi ilmoittautua myös 36,10 €/kk maksavaan välipalaan tai lapsella voi olla omat eväät mukana. Välipalamaksusta voi hakea maksuvapautusta.


Linkki maksunvapautukseen tästä: 

https://www.hel.fi/static/liitteet-2019/KasKo/lomakkeet/harkinnanvarainen-maksualennus.pdf


 

Lapsi voi osallistua toimintaan päivittäin tai epäsäännöllisesti. Huoltaja ilmoittaa leikkipuistoon lapsen poissaolopäivät, kotiinlähtöajan ja tiedon lapsen itsenäisestä kotiinlähdöstä. Jos lapsi ei saavu sovitusti leikkipuistoon tai poistuu ilmoittamatta toiminta-aikana, ilmoitamme siitä huoltajalle. Leikkipuistossa ohjaajat huolehtivat lasten ja toimintaympäristön turvallisuudesta.

 

Päivittäinen toiminta alkaa lapsen koulutyön päätyttyä ja päättyy klo 16.


 Lisätietoa  ja ohjeet leikkipuistojen koululaisten toimintaan ilmoittautumisesta löydät alla olevasta linkistä:


 hel.fi/leikkipuistot/koululaiset

 
Mellunmäen arjen käytäntöjä


  • Leikkipuistoon tullessaan lapset tervehtivät ohjaajaa ja vievät repun
    paikalleen naulakkoon. Tämä on merkki että lapsi on tullut toimintaan. 
  • Kännykät jätetään reppuihin, lapsen saa parhaiten kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen.
  • Iltapäivä alkaa ulkoilulla. Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä, jotta leikkiminen olisi hauskaa säällä kuin säällä.
  • Välipalaa on tarjolla klo 13.15-14.30 maksulliseen välipalaan ilmoittautuneille.
  • Vanhemmat voivat päättää saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta vai haetaanko hänet. Tämä tieto on tärkeä olla ohjaajilla.
  • Joskus tulee riitaa lasten välille. Selvitämme ja sovimme riidat välittömästi.  Ohjaamme myös käyttämään Verso-sovittelumenetelmää. Joskus, kun on tarpeen kutsumme vanhempia mukaan selvittämään asioita yhdessä.
    

 26.05.2021 14:09